En fin bukett unge diktere

De trodde på egg fylt med påskegodt, men fikk med seg dikt i stort og smått. Læreren viste seg veldig klok, og ga elevene hver sin bok!

Alle er med: Alle elevene i klasse 6B på Høknes barneskole har bidratt til «Glasshjertet» – enten med dikt eller illustrasjoner til bokomslaget. 

Leste opp dikt: Maja Johannessen (til venstre), Aurora Johanna Langfors Åsli og seks andre bidro med høytlesning fredag. 

arkiv

NAMSOS: Ja, sånn kan det også beskrives, da elevene i 6B på Høknes barneskole fredag ble «tatt på senga» av norsklærer Martin Fyrileiv og rektor Arnt Ivar Jakobsen.

For hvem hadde trodd at diktprosjektet i fjor høst skulle ende opp i ei bok?


Hele klassen bidro


– Nei, det hadde vi ikke aning om. Jeg trodde vi skulle samles for å få påskeegg, sier Aurora Johanna Langfors Åsli (11).

Hun er en av 27 bidragsytere til diktsamlinga «Glasshjertet», som ble høytidlig overlevert forfatterne og feiret med sjampanje og saltstenger fredag.

– Undervegs i prosjektet, som vi jobbet med i tre-fire uke i oktober og november, fikk jeg ideen om å gjøre mer utav det. Jeg ønsket at de kunne få se resultatet i en annen form enn vanlig, og sjekket ut muligheten for å gi ut bok. Jeg innhentet pris og presenterte planen for rektor – og etter to minutter var svaret ja, sier Fyrileiv.


LES OGSÅ:


Rektor Arnt Ivar Jakobsen var aldri i tvil.

– Jeg er stolt over å være rektor for alle dere dyktige elever, som har laget et så flott produkt, sa han under den høytidlige seansen i kantina.

Fyrileiv holdt bokplanen hemmelig, men ga elevene utfordring om å skrive dikt som både kunne tåle dagens lys – og som kunne bli satt på trykk i NA.

– De tok oppgaven på alvor og skrev flere dikt. Tema var «glasshjertet» – og det er også tittelen på boka. Men diktsamlinga inneholder også andre vers med kontraster og variasjoner, forklarer norsklæreren.

Klasse 6A var invitert som gjester på lanseringa fredag, og rektoren forsikret om at det neste år blir deres tur til å få samme mulighet.

– Men om dere vil lage diktsamling eller noe annet, får dere avgjøre, sa Jakobsen.


50 eksemplarer


Diktsamlinga «Glasshjertet» er trykket opp i 50 eksemplarer hos Designtrykk i Namsos.

– Dere får med dere ett eksemplar hver – ta godt vare på boka og vis den fram heime. Sørg for at den får en fin plass i bokhylla – det har den fortjent, sa rektoren til fornøyde elever.

– Det er artig å skrive dikt. Nå tror jeg mamma blir stolt, sier Maja Johannessen og smiler.

Det har alle grunn til å være!