Namsos Lions Club er med på laget

Har passert 300.000

Mandag kom Namsos Lions Club med en sjekk på 20.000 kroner til Namsospatriotan og «Vinsjan på kaia» – prosjektet.

GAVE: Namsos Lions Club, representert ved president Øivind Ramstad og Knut Romstad, overrakte Namsospatriotan Jan Frode Tranaas (til venstre) og Torbjørn Sellæg gaven på 20.000 kroner. 

arkiv

NAMSOS: – Fantastisk at Namsos Lions velger å støtte dette prosjektet som jo er ment som en gave til hele byen, sier Jan Frode (Bobben) Tranaas på vegne av Namsospatriotan.

Prosjektet «Vinsjan på kaia» startet som en ide, og gruppa Namsospatriotan ble til på Facebook i fjor sommer med mål om å skape noe positivt. Verken mer eller mindre.

Passert 300.000 kroner

Det virkelige startskuddet gikk i oktober i fjor, og siden da har Namsospatriotan fått inn 124.000 kroner i private gaver, og 170.000 kroner fra bedrifter, lag og foreninger.

– Vi per i dag har fått inn over 300 bidrag og har godt over 1.000 medlemmer, sier Torbjørn Sellæg, som også vil framheve den positive holdninga og samarbeidet de har hatt med Namsos kommune.

Tidligere i vinter ble Tranaas invitert til Lions for å snakke om planene og medlemsmøtet, og Namsos Lions Club ble enige om å støtte prosjektet.

– Vi har mange fine parker og områder i byen som blir godt tatt vare på, og derfor er det hyggelig at ting som gjør byen triveligere og enda litt finere, endelig beveger seg vestover mot Prærien, smiler president Øivind Ramstad i Namsos Lions Club.

Namsos Lions Club og Selskapet til Namsos bys forskjønnelse har dermed sørget for en vinsj hver.

Spillum dampsag har fått oppdraget med å levere vinsjene, som etter planen skal avdukes under Namsos- martnan i august.

Tidsbilde

– Hvor mange ganger har du hørt etter at dere startet dette, at ikke var slike vinsjer på kaia her i Namsos?

– Mange, sier Tranaas.

– Men så er det heller ikke det dette handler om. Vinsjan på kaia er ment som et symbol og et tidsbilde på en tid som har betydd mye for utviklinga i området vårt, og samtidig noe som kan være et positivt innslag i bybildet, sier Tranaas.

– Hva tenker dere om responsen dere har fått?

– Det har vært utrolig, men det som er virkelig sterkt og rørende er at vi også har fått minnegaver fra folk som på denne måten vil minnes noen som har gått bort og som hadde en tilknytning til Namsos og kanskje også livet til sjøs, sier Tranaas.