Påskesola gjemt i skyene

Det blir en heller grå inngang på påska i Namdalen, og det ser ut som det påskeværet mange håper på først kommer når ferien er over.

VAKKERDUMPA: Tradisjon tro blir det grilling i Vakkerdumpa langfredag også i år – hvis været tillater det. FOTO: SKJALG ÅKERØY 

arkiv

NAMSOS: Prognosene fra meteorologene er ikke veldig oppløftende for dem som ønsker seg mye sol i påska.

Selv om det er knyttet noe usikkerhet til langtidsvarslet, noe som kan gi håp om sol, er det stort sett grått vær i vente fram til mandag.

Onsdag ventes det nordvest opptil frisk bris, som avtar etter hvert. Det kan komme enkelte snøbyger i høyden, dette kommer som sludd eller regn ved kysten. Fra onsdag ettermiddag letter været noe og det blir oppholdsvær.

Skjærtorsdag skal nordavinden snu og med vind fra sørlig retning blir det stort sett oppholdsvær og litt stigende temperaturer.

Langfredag og påskeaften ventes det sørlig bris som øker på til kuling langs kysten lørdag. Det meldes om mer regn fredag og nedbøren kommer som snø i høyden. Lørdag letter været, mens vinden holder seg, og det er ventet noe stigende temperatur igjen.

For Namsos-området er det ventet plussgrader fra onsdag ettermiddag til andre påskedag. Det samme gjelder Rørvik.

I fjellet blir det noe kaldere. For Lierne og Røyrvik ligger temperaturprognosen på -7 til +3 grader mens for hyttefolket på Bjørgan vil bli mellom 0 og 7 grader.

Det er ingen fare for skiføret. Ved målestasjonene i Lierne, Røyrvik, Overhalla, Grong og Namsskogan er snødybden fortsatt mellom 25 og 90 centimeter.