Beredskapen på topp

Ingen påske uten appelsiner, Kvikk Lunsj og Røde Kors Hjelpekorps.

PÅ VAKT: Nord-Trøndelag Røde Kors har omkring 200 hjelpemannskaper på vakt denne påska. 

FJELLVETTREGEL NUMMER 4: Vær forberedt på uvær og kulde, selv på korte turer. 

FJELLVETTREGEL NUMMER 6: Ta trygge veivalg. Gjenkjenn skredfarlig terreng og usikker is. 

arkiv

NAMSOS: – Vi har omkring 200 hjelpemannskaper fordelt på 16 hjelpekorps i beredskap denne påska, sier Tom Christian Håpnes i Røde Kors.

Mens de fleste som drar på tur i fjellet er der for å nyte noen fridager og kanskje årets siste tur med ski på beina, er det mange frivillige som har vakt og er klare til å dra til fjells for å passe på at andre har det trygt eller gi folk en hjelpende hånd om det behøves.

De fleste stedene i fylket er det heimevaktordning, men noen steder er det folk på vakt i fjellet fram til 2. påskedag.

– Så vidt jeg har oversikt over per i dag har Grong og Kolvereid folk på hyttene sine i forbindelse med helga. Og Overhalla Røde Kors vil ha hytta åpen for servering i påska, sier han

Rolig start

Påska har startet rolig for hjelpemannskapene. Været må nok ta litt av skylda eller æra for dette.

– Det er en del som har kommet til fjells og på hyttene, men den store utfarten har det ikke vært ennå. Og heldigvis har vi ikke hatt behov for å rykke ut så langt, og håper jo at det skal bli slik gjennom påska, sier Håpnes

For påskeværet har latt vente på seg. Det har vært en del bygevær og til dels dårlig sikt i fjellet, noe som har begrenset utfarten.

– Det er en god del snø de fleste stedene, men det er mye tungt føre, i alle fall lenger sør i fylket, mens mange steder i Namdalen er det fint skiføre og brukbare forhold, sier Håpnes.

Kontakt og informasjon

Hoved- og infosentral for Røde Kors i Nord-Trøndelag er i år lagt til Røde Kors- huset på Kolvereid Røde Kors.

– Det er første gang på mange år vi har den her i Namdalen og vi synes det er hyggelig å kunne ta på oss det ansvaret i år, sier Håpnes.

Har du spørsmål eller opplysninger om fjellet, været, eller føret – oppfordrer Røde Kors deg til å ta kontakt med dem på telefon 979 77 208.