Jørund tok ansvar

I april kan han bli norgesmester i håndball. I påska aktiviserer Jørund Bach håndballungdommen heime på Rørvik.

POPULÆRT TILTAK: Mellom 20 og 30 spillere har deltatt på håndballtreningene som Jørund Bach har ledet i Rørvikhallen denne uka. FOTO: Privat 

HÅNDBALLTALENT: Jørund Bach fra Rørvik spiller til daglig for G18-laget til Falk Horten, som ligger an til å vinne Lerøyserien i år. 

arkiv

RØRVIK: 18-åringen er bosatt i Horten for å kombinere skolegang med håndballsatsing.

Påska tilbringer imidlertid Bach heime på Rørvik med familien, hvor han lader opp til serieavslutninga i håndball. I april skal nemlig unggutten spille finalerunde i Lerøyserien, hvor Bach og lagkameratene i Falk Horten ligger an til å bli norgesmestere.


Tok utfordring på strak arm

– I den forbindelse har vi forespurt håndballgruppa i Rørvik om lov til å bruke idrettshallen i påska siden Jørund trenger trening fram mot finalerunden, forteller mamma Ingunn Bach.

Jørund fikk klarsignal til å trene i hallen, men det ble satt som en betingelse at treninga måtte være åpen for alle som var motiverte for håndballtrening.

Den utfordringa tok Jørund på strak arm. Med god hjelp av storebror Torbjørn satte han sporenstreks i gang med å planlegge fellesøkter for håndballungdommen på Rørvik."Jeg synes det er utrolig gøy å kunne gi noe tilbake til klubben jeg har spilt for i så mange år.

JØRUND BACHGodt oppmøte

Hele 28 spillere deltok på den første treninga, og også de øvrige øktene har hatt godt oppmøte.

– Veldig stas at så mange har vært med. Jeg synes det er utrolig gøy å kunne gi noe tilbake klubben som jeg har spilt for i så mange år. Det er bare rett og rimelig, forteller Jørund Bach.

I påska lader han batteriene heime på Rørvik – men framover blir det fullt kjør fram mot seriefinalen som finner sted i april.

– Vi satte oss som mål før denne sesongen at vi skulle bli norgesmestere. Det ligger vi veldig godt an til å klare nå, forteller 18-åringen.

Dersom Jørund og lagkameratene i Falk Horten går seirende ut av minst én av tre kamper helga 16.–17. april, vinner de Lerøyserien og blir dermed Norges beste G18-lag.

– Jeg har trua på at vi skal gå helt til topps, fastslår håndballtalentet fra Rørvik – som har en drøm om en dag å spille i Grundigligaen.