Skuterklage mot Lierne

Dagen før ordfører Bente Estil offisielt åpnet den nye skuterløypa for rekreasjonskjøring i Lierne, fikk kommunen en klage fra Länsstyrelsen i Jämtland.

Snøscooterløyper 

arkiv

LIERNE: Til sammen er 380 kilometer løyper godkjent i en egen kommunal forskrift, men det var 120 kilometer av disse som var klar for åpninga sist lørdag. Deler av traseene var ikke klare for åpning på grunn av mye vann og mildværet som har vært

Länsstyrelsen, som tilsvarer Fylkesmannen i Nord-Trøndelag, er kritisk til Liernes vedtak om å opprette 38 mil med skuterløype i kommunen.

Länsstyrelsen mener prosessen med å godkjenne skuterleder i Lierne kommune, som grenser til kommunene Krokom og Strömsund i Jämtland, har vært utydelig og vanskelig å følge.

– Beslutninga oppleves som for rask og etterlater seg flere ubesvarte spørsmål, skriver Länsstyrelsen i ei pressemelding.

– I vårt svar på henvisninga fra Lierne kommune påpekte vi at vi etterlyste dialog for samordning av skutertrafikken over grensa, for eksempel tidspunktet for når skuterledene blir stengt av hensyn til reindriftsnæringas interesser."Beslutninga oppleves som for rask og etterlater seg flere ubesvarte spørsmål.

LÄNSSTYRELSEN I JAMTLAND

– Beslutninga om å åpne nye skuterleder i Norge kom uten en sånn dialog. Nå håper vi på interaksjon og samordning av skutertrafikken i grensetraktene mellom Sverige og Norge, sier Ruona Burman, som er enhetssjef i Länsstyrelsen.

Länsstyrelsen klager på vedtaket gjennom ti punkter, melder Trønder-Avisa som omtalte saken først onsdag.