Kolvereid Røde Kors styrer hjelpekorpsene i hele fylket i påska

Styrer beredskapen

Når Røde Kors rykker ut i påska, er innsatsen koordinert fra Kolvereid.

OPERASJONSSENTRAL: All aktivitet i regi av Røde Kors denne påska er styrt fra Kolvereid. Tirsdag hadde Sten Johansen vakt i operasjonssentralen, og fulgte med på sambandet. 

BEREDSKAP: I tillegg til å styre Røde Kors i hele fylket har avdelinga på Kolvereid en egen beredskap som kan rykke ut til hendelser i nærområdet. Fra venstre: Sten Johansen, Hege Måøy, Lill Astrid Vennevik og Steve Tetlie. 

HAR OVERSIKT: Trond Audun Edvardsen og Sten Johansen er to av de ti som sørger for døgnvakt på operasjonssentralen i hele påska. 

arkiv

KOLVEREID: – Når noe skjer, er det vi som får beskjeden først. Vi kontakter videre de andre lokallagene som ligger nært, og så overtar de ansvaret, sier vaktsjef Sten Johansen i Kolvereid Røde Kors.

I tillegg har de ansvaret for å svare på spørsmål fra media, fra folk flest, og de oppdaterer sine egne heimesider.

– Hele tida får vi oppdaterte snøskredvarsel, vær og føremeldinger fra dem som er ute, og disse vil vi så langt som mulig bringe videre på vår Facebook-side, og på rodekors.no/ntinfosentral. Der kan alle gå inn for å se hva som skjer.

Har oversikten

Siden Kolvereid ligger langt nord i fylket, holder de et øye med det som skjer i Nordland også.

– Røde Kors i Nord-Trøndelag har sin arbeidskanal på det nye nødnettet og Nordland har sin. Vi har en mulighet for å følge med på begge selv om vi har ansvaret for bare Nord-Trøndelag. Men det at vi kan følge med på begge kanalene, gir oss veldig god oversikt over det som foregår.


Alt som skjer av skader og hendelser blir loggført.

Da NA var innom, kom det vær- og føremelding fra en skuterpatrulje som var ute i Meråker.

– Den informasjonen han kom med, vil vi legge ut på heimesidene våre.

Se opp for sørpeskred

– Snøskredfaren i Nord-Trøndelag er liten til middels når vi snakker om det vi normalt tenker på når vi snakker om snøskred. Men faren for det vi kaller sørpeskred, er større. Det er gjerne skred i forbindelse med bekker og små elver i bratt terreng der snøen har blitt mettet med vann. Det kan resultere i et sørpeskred som kan løses ut av en skiløper.

Egen aktivitet

Johansen håper på at mye folk tar turen innom Røde Kors-huset på Kolvereid i påska.

– Siden vi kommer til å være her hele tida, vil vi ha åpent for publikum også. Det blir kaffe og vafler hver dag, og på lang- fredag og første påskedag vil vi servere middag. Det er ei god anledning til å treffe folk og ha det sosialt i ei tid med mange røddager på rappen, sier Johansen.

I tillegg blir det familiedag i hytta til Kolvereid Røde Kors i Bogafjellet skjærtorsdag.