Feirer påska sammen med 5.200 andre på datatreff

Aase Maren Østgaard (20) er på sin andre The Gathering (TG) i Vikingskipet. Namsos-jenta savner både påskefjellet, skiturer ved hytta på Lierne, og ikke minst harryhandelen.

Aase Maren Østgaard  Foto: Rune Helle

arkiv

HAMAR:  – TG går foran alt annet i påska, understreker studenten som også er på jobb for Dusken, studentavisa i Trondheim i Vikingskipet.

Engelskstudenten var i fjor bare på jobb som bladfyk i Vikingskipet. I år tar hun seg mer tid til det sosiale.

– Jeg stortrives i fjor, og selv om jeg som sagt er veldig opptatt av tradisjonell påskefeiring var valget enkelt, sier Aase Maren som har med seg rundt ti studiekamerater fra Trondheim.

– Vi har deltakere fra hele landet i vårt følge, men jeg er den eneste lokale, understreker hun.

Både Aase Maren og de fleste i reisefølge er enige om at TG rolig blir en årviss påsketradisjon de neste årene.

– Det ser slik ut, sier hun.

Namsos-jenta kom til Vikingskipet med tog.

– For meg var dette den beste reisemåten, understreker hun. Det går egne TG-busser fra Trondheim, men Namsos-jenta valgte toget.

Sover hos kjente

Aase Maren sov i fjor på tribunene eller i soveteltet like utenfor hallen i Vikingskipet.

– Det var vel kanskje det jeg likte minst med hele påskeuka i fjor. Ellers hadde jeg absolutt bare positive minner. I år overnatter både jeg og hele reisefølge mitt hos kjente her i Mjøsregionen. Det er en klar fordel, understreker hun.

Det er både lys og lyd absolutt hele natta på TG.

– I år håper jeg å ikke forskyve døgnrytmen på samme måte, understreker den skrivende.

Elsker data

Aase Maren har siden barndommen vært veldig opptatt av data.

– Pappa var dataingeniør. Jeg fikk det inn med morsmelken, og det har alltid vært en av mine største fritidsinteresser, understreker hun.

Det er mange muligheter på TG. Deltakerne kan gå på kurs, det er opplæring, sceneshow, konkurranser, og mye annet.

– Jeg liker vel best spill. Det ligger til min natur, avslutter hun.


Fakta om The Gathering:

* The Gathering er verdens nest største datatreff, og har siden 1996 blitt arrangert hver påske i Vikingskipet i Hamar. Første gang TG ble arrangert var i 1992, i Skedsmohallen, med 1,100 deltakere. I dag har TG 5.200 deltakere, over 350 crew, og selger også dagsbilletter. Totalt er det omlag 6.000 mennesker i Vikingskipet.

* The Gathering har vært utsolgt siden 1997, og har i år veldig stor pågang på billettene. Det sto over 4.000 i kø for å få billett til årets arrangement ved starten, mens det totalt har stått 7.447 personer i kø.

* De to siste årene har man satset mye på trådløst nett. Utviklingen teknologisk er gjennomgående trådløs, og TG ønsker å følge med her. Dermed har man nå trådløst nett tilgjengelig for alle deltakerne, som de kan bruke med mobiltelefon, nettbrett, laptop eller annet utstyr. Dette er videreutviklet de siste årene, og nå satses det for fullt med muligheten for tilkopling for 10.* 000 enheter.

* Siden alle radene nå også skal ha trådløst nett, øker mengden kabel betraktelig. Arrangøren har i år lagt 22,5 km med nettverkskabler i Vikingskipet og 1 km fiberoptikk. Fiber-infrastrukturen i Vikingskipet er oppgradert til en verdi av en halv million kroner. Arrangøren bruker en kilometer fiberkabler i Vikingskipet. – Vi har 128 d-linker, og 25 enheter i kjernenettverket, opplyser arrangøren.

* – I år har vi også oppgradert kvaliteten på TV-produksjonen under arrangementet. Produksjonen er nå i HD.

* Rundt hundre deltakere har kjøpt "foreigner ticket". Dette er en billett som tilbys personer som bor i utlandet. På grunn av lang reiseveg, er denne billetten billigere.

* Crewet består av 395 frivillige medlemmer.

* Det har blitt forhåndsbestilt 293 Fjordland-menyer, og 558 matbilletter.

Kilde: Arrangør