Påskekos i fjæra

Kolvereid Røde Kors har ikke bare beredskap i påska, de arrangerer også sosiale sammenkomster for folk i Ytre Namdal. «Langfre i Bogan» ble i år arrangert for tiende gang.

"Langfre i Bogan": Tradisjonsrikt arrangement i fjæra i Bogan.  Foto: Andreas Øvergård

Lengdeskrelling av appelsin: Vilde Holm greide å skrelle 113 centimeter.  Foto: Andreas Øvergård

arkiv

BOGAN: Langfredag samlet i overkant av 30 personer seg i gapahuken i fjæra i Bogan for påskekos.

Steve Tetlie og Roy Birger Mulstad fra Røde Kors arrangerte quizløype med tilhørende konkurranser.

Familier konkurrerte mot hverandre, og grilling og kaffe fra svartkjel var en selvfølge.

Tradisjon

– Dette har vært en tradisjon siden 2007, og det har vært opp mot 200 personer samlet her på langfredag, forteller Steve Tetlie.

Været denne langfredagen gjorde nok sitt til at antallet deltakere var merkbart mindre, men hyggen var definitivt til stede.

Aktiviteter som lengdeskrelling av appelsin og ballongblåsing fikk fram konkurranseinstinktet i både store og små i Bogan.

Mange skuffede fjes var å se etter hvert som ballonger sprengtes før og under kontrollmåling, og folk i alle aldre var dypt konsentrerte mens de skrellet appelsiner.

Vilde Holm greide å få appelsinskallet til å strekke seg 113 centimeter, men måtte se seg slått med 20 centimeter av vinneren. 

Etter gjennomgang av  fasiten kunne familien Opdal juble over seier over de andre familiene, og ta «vandreskien» heim til neste langfredag.

Familiedag

Skjærtorsdag var også markert i området, denne gang med familiedag på hytta på Bogafjellet. Også der deltok rundt 30 personer.

På Røde Kors-huset på Kolvereid ble det solgt kaffe og vafler hver dag i påsken, i tillegg til at det ble servert middag fredag og søndag.