Styrer beredskapen for hele fylket

Rolig påske i Namdal

Mens det har vært ni leteaksjoner så langt i påska på landsbasis, har det vært langt roligere i Nord-Trøndelag.

I beredskap: Foran: Trond Audun Edvardsen og Lill Astrid Vennevik. Bak fra venstre: Ann-Cathrin Vanebo, Eline Devik og Sten Johansen 

Luftetur fra namsos: Fra venstre: June Haarberg, Rolv August Lillebøe, Melani Arnø, Henry A.Ellingsen, Per Erik Arnø og Geir Ove Langstrand 

arkiv

KOLVEREID: Kolvereid Røde Kors har informasjonssentralen og beredskap for hele fylket i påska.

Hittil har det vært rolige dager i sentralen i Norges minste by.

Vaktleder Sten Johansen ved Infosentralen til Nord-Trøndelag Røde Kors tror været, i tillegg til at folket er mer vant til naturen, er grunnen til at det har vært få hendelser i fylket så langt i påska.  • Les også:

    Kolvereid Røde Kors styrer hjelpekorpsene i hele fylket i påska

    Styrer beredskapen

    Når Røde Kors rykker ut i påska, er innsatsen koordinert fra Kolvereid.– På landsbasis har det vært travelt, med ni leteaksjoner. Jeg tror folk her er flinkere til å bedømme egen form og naturkreftene enn folk på det sentrale Østlandet, sier Johansen.

I Nord-Trøndelag har det vært kun små aksjoner.

– Det har vært noen tilfeller av sykdom og mindre skader, men vi har kun hjulpet til med å få fraktet folk til nærmeste bilveg. Her i distriktet har det ikke vært noen behov for bistand, forteller han.


Mange i beredskap

I fylket totalt er antallet medlemmer som er i påskeberedskap rundt 200, derav ti fra det lokale hjelpekorpset på Kolvereid.

– Vi arrangerer kurs for nye medlemmer i påska, og da teller korpset i overkant av 30 medlemmer, forteller Johansen.

På lerretet på Røde Kors-huset kan aktiviteten følges fortløpende.

- Mannskapene er utstyrt med en tracker, så vi vet til enhver tid hvor enhetene befinner seg, sier Johansen, og viser på kartet at bilen med besøkende fra Namsos Røde Kors nærmer seg Saltbotnkorset.

Mens medlemmene på Kolvereid forbereder middagssalg og det forestående kurset for nye medlemmer, kommer besøket inn på tunet.

– Vi i Namsos Røde Kors fant ut at vi ville ta oss en luftetur og se hvordan våre kolleger på Kolvereid styrer informasjonssentralen, forteller leder i Namsos Røde Kors, Per Erik Arnø.