Humor som holder

Året 1993 holder seg veldig godt. I alle fall hvis vi snakker om dataspill.

OPPUSSET: Hele spillet er tegnet på nytt for HD-skjermer, men du kan når som helst velge å se den originale grafikken fra 1993. Også lyder og stemmer har fått samme nøysomme restaurering som resten av spillet. 

6

OPPUSSET: Hele spillet er tegnet på nytt for HD-skjermer, men du kan når som helst velge å se den originale grafikken fra 1993. Også lyder og stemmer har fått samme nøysomme restaurering som resten av spillet. 

arkiv

«Day of the Tentacle»

Maskin: Day of the Tentacle

Utgiver: Double Fine

Aldersgrense: Tillatt for alleHøydepunktene var mange i spillåret 1993. Doom, X-Wing, Master of Orion og Syndicate er noen av de gode utgivelsene. Ser vi på eventyrspillene var det enda flere perler å hente dette året: Gabriel Knight, Sam and Max Hit the Road, Myst og ikke minst Day of the Tentacle dukket opp. Sistnevnte utgivelse kom nå i slutten av mars måned i remastret utgave – og holder seg svært godt.


Tar over verden


Historien starter med at en snakkende tentakkel får i seg mystiske kjemikalier og blir en galning med tanker om verdensherredømme. Tentakkelen holder egentlig til i huset til en litt mindre gal oppfinner, og dit må du føre tre venner som skal prøve å redde dagen.

Det høres sprøtt ut, og crazyhumoren finner du over alt i dette spillet som er av den gamle pek- og klikk-sorten. Nerden Bernard, rockeren Hoagie og smågale Laverne er personene du kontrollerer. De kan plukke opp ting, bruke dem på andre ting og løse mer eller mindre logiske oppgaver. Tidsreiser gir en ekstra dimensjon til handlingen som er en fryd å følge.


Gratis moro:

Gratis moro


Ekstraspill


Det hele finner sted i samme univers som en enda eldre eventyrperle, Maniac Mansion, men du trenger ikke ha spilt dette for å få fullt utbytte av historien. Men har du lyst, kan du faktisk spille gjennom hele Maniac Mansion. Du finner det i en av datamaskinene i huset til den gale professoren.

Day of the Tentacle er remastret på alle de riktige måtene. Grafikken er pusset opp på linje med lyder og musikk. I tillegg får du et kommentarspor fra skaperne som du kan velge å skru av eller på etter eget ønske. Selv om spillet er godt over 20 år gammelt holder det seg fint, og du får av og til følelsen av å spille en interaktiv tegnefilm. Dette er nesten like imponerende i dag som det var i 1993.


Film/serie:

Film/serie

Ukas app:

ukas app