– Veldig hyggelig å møte presidenten

Her hilser Randi Ness fra Lierne på verdens mektigste mann.

MØTTE PRESIDENTEN: Randi Ness fikk hilse på USAs president Barack Obama mandag. 

arkiv

WASHINGTON: – Veldig hyggelig å møte ham, sier Ness til NA etter møtet med USAs president Barack Obama i Det hvite hus mandag.

Ness er politisk rådgiver for Natos generalsekretær Jens Stoltenberg – og det var i den anledning hun fikk håndhilse på Obama.

Kampen mot ekstremistgruppa IS og flyktningkrisen sto på agendaen da Stoltenberg besøkte Obama i Washington.

– Det var et godt møte mellom han og generalsekretæren, sier Ness.

Også visepresident Joe Biden og forsvarsminister Ash Carter var blant de mange som var til stede under det omtrent en time lange møtet, ifølge NTB.

– På dagen Nato ble dannet i denne byen for 67 år siden, snakket vi om at Nato er viktig redskap for å bygge sikkerheten til både Europa, USA og Canada, sa Stoltenberg da han kom ut av Det hvite hus sin vestfløy og møtte pressen.

Både han og Obama understreket hvordan alliansen er den beste måten å sikre samarbeidet på tvers av Atlanteren.

Obama kalte Nato hjørnesteinen for et felles forsvar og en felles sikkerhetspolitikk. Han la også til litt skryt av alliansens norske generalsekretær.

– Jeg vil bare si hvor effektiv generalsekretær Stoltenberg har vært i håndteringa av et bredt spekter av utfordringer, sa presidenten.

Etter terrorangrepene i Brussel, bare noen få kilometer fra Natos hovedkontor, har alliansen fått mye oppmerksomhet i amerikanske medier.

Stoltenberg møtte også Obama i Det ovale kontor i fjor sommer. Som Norges statsminister gjestet han den amerikanske presidenten i 2011.

Onsdag reiser han videre til Fort Bragg i North Carolina, en av verdens største militærbaser, sammen med USAs forsvarsminister. De to skal besøke USAs legendariske 101. luftbårne divisjon og den amerikanske hærens spesialstyrker, melder NTB.

Dagen etter vil Stoltenberg møte politikere i Kongressens utenriks- og forsvarskomiteer.