Bli med inn i eventyrets verden

Namsos kulturskole lover spennende historier, dansere, dronninger, trollmenn og ånder i dramaforestillinga «Historier fra 1001 natt».

Drama: Namsos kulturskole inviterer til forestilling. Her fra dramaelevenes juleforestilling, «Drømmefabrikken». 

arkiv

NAMSOS: I år er det rundt 80 elever ved dramalinja til kulturskolen i Namsos, og tirsdag kveld skal alle stå samlet på scenen under oppsetninga av «Historier fra 1001 natt».

To barn finner en gammel bok i butikken «Brukt og antikk».

Når de åpner boka, får de se prinsesse Sjeherasad fortelle noen av historiene hun underholdt den grusomme Kong Sjeheriar med for å overleve.

Kulturskolen inviterer oss inn i eventyrenes verden, der vi blant andre møter Jasmin og Aladdin, gjøglere, fiskere, dansere, dronninger, trollmenn og ånder.


Flott forestilling

– Det er en gjeng med elever som har jobbet utrolig godt siden starten på nyåret som nå skal stå på scenene i kulturhuset. De har satt sammen ei forestilling som jeg tror kommer til å bli kjempebra, sier Holde Øien fra kulturskolen.

Alderen på elevene som tirsdag skal i ilden spenner seg fra femteklasse til første året på videregående.

– Elevene er veldig sporty og har tatt utfordringer på strak arm. De har tatt til seg det som vi instruktører har sagt og de har fått prøvd seg på ting de kanskje ikke har gjort før, fortsetter Øien.

– Kan du fortelle litt om handlinga til forestillinga?

– Den heter jo «Historier fra 1001 natt» og alle elevene ved dramalinja skal opp på scenene. Alle har en eller annen rolle, og det hele er basert på historier fra 1001 natt. Her får vi servert et stort persongalleri som jeg tror vil fenge, ler Øien.