– Nå er det bare opp til meg selv

Det er en spent Simen Nysæter som torsdag setter kursen mot Tyrkia, hvor kvalifisering til sommerens OL i Rio venter.
arkiv

NAMSOS: Dersom Nysæter blir nummer tre eller bedre i helgas kvalifisering i tyrkiske Samsun – er OL-billetten sikret for namsos-bokseren.

– Jeg er utrolig spent. Dette blir definitivt den tøffeste testen jeg noen gang har vært gjennom i bokseringen, sier Simen Nysæter.


Tøff motstand venter


Hvilke motstandere Simen skal møte i den europeiske kvalifiseringa, blir ikke klart før lørdag. Nysæter antar imidlertid at rundt 30 boksere vil stille i hans vektklasse."Jeg har alle forutsetninger for å kunne bli blant topp tre.

SIMEN NYSÆTER

Bokser
– Det er helt klart tøff motstand som venter. Jeg må ha dagen og er avhengig av at ting må klaffe dersom dette skal gå min veg, spår 24-åringen.

Han har likevel trua på at han kan hevde seg kvalifiseringa.

– De jeg har gått kamper mot den senere tida, har allerede vært klare for OL. Disse har jeg vært på høyde med og gått jevne kamper mot. Det gjør at jeg selv mener jeg har alle forutsetninger for å kunne bli blant topp tre, sier bokseren.


Godt forberedt


Nysæter har lagt noen svært hektiske måneder bak seg – og mener han stiller godt forberedt til helgas OL-kvalifisering..

– Det har vært et kjør fra jul og fram til nå, men jeg har fått mye konkurransetrening og også hatt godt utbytte av treningsleirene jeg har deltatt på, så jeg føler jeg reiser til Tyrkia med et veldig godt grunnlag. Jeg er i bra form og nå gleder jeg meg bare til å gå i ringen og kjempe om OL-plass, sier namsosingen.


– Skal gi alt


Nysæter legger ikke skjul på at det er en stor drøm og i det hele tatt være klar for kvalifiseringa.

– Helt klart. Det føles veldig spesielt at jeg er så nærme en OL-deltakelse, innrømmer Nysæter – som skal bruke de neste dagene til å gjennomføre de siste forberedelsene før den store ilddåpen.

– Nå er det bare opp til meg selv. Jeg er så utrolig nærme å få realisert den store drømmen min, og skal selvfølgelig gi alt for å lykkes, lover tungvektsbokser