Nå skal det satses mot junior-VM i Russland

– Jeg hadde aldri trodd jeg skulle få pengene. Det betyr utrolig mye for meg og satsinga videre, forteller ei blidspent Paula Hartmann.

SPONSER LOKALE AKTØRER: Til sammen 120.000 kroner delte Namsen Auto ut til lokale aktører. Fra venstre: Kjell Aune i Harran skytterlag, Svein Nordbakk, daglig leder i Namsen Auto, Åse Nordgård fra NIL Diamond, Vibeke Urstad i juryen og skiskyttertalent Paula Hartmann fra Lierne. 

arkiv

GRONG: 20-åringen var en av tre namdalske aktører som torsdag fikk tildelt sponsormidler fra Namsen Auto.

– Det var totalt 78 søknader, og det var veldig vanskelig å komme fram til de tre som fikk pengene. Det var mange gode søknader, så det var bra vi var flere som tok denne avgjørelsen, forteller Vibeke Urstad i Namsen Auto som var en av fem i juryen.

120.000 kroner

I tillegg til Paula Hartmann (20) fra Lierne – som fikk det største beløpet på 60.000 kroner, fikk også Harran skytterlag 40.000 kroner og NIL Diamond 20.000 kroner.

– Dette var en kjempeartig nyhet å få. NIL Diamond består jo av spillere med funksjonshemning, og da kan det være vanskelig å bidra på dugnader og liknende for å samle inn penger til arrangementer. Derfor kommer disse pengene veldig godt med, sier Åse Nordgård som på vegne av NIL Diamond tok imot pengene.

– Hva skal dere bruke pengene på?

– De skal brukes på landsturneringa i Stavanger – noe de 23 spillerne på laget gleder seg kjempemasse til, forteller hun.

Til Russland neste år

Hartmann stakk av med den høyeste summen, og satser nå knallhardt fram mot junior-VM i skiskyting i Russland i februar neste år.

– Nå er VM det store målet, og det krever mye trening. Det er veldig stort å få disse pengene, og de kommer godt med i all reisinga og treninga, smiler Hartmann.

Også Harran skytterlag, der Kjell Aune var representert, forteller at pengene kommer godt med.

– Vi skal bruke pengene på to nye børser og fortsette med rekrutteringa av unge skyttere, forteller Aune.

Daglig leder i Namsen Auto, Svein Nordbakk, sier de som lokal aktør er nødt til å gi noe tilbake til lokalsamfunnet.

– Å gi bort så mye penger betyr nok litt for de aktørene som får midlene. Det gjør at de kan satse videre på det de holder på med, sier han.

– Neste år kommer vi til å legge utdelinga til Camp Namsen, og da kan det også hende flere enn 78 aktører søker sponsing, legger Nordbakk til.