Namsos mot Namsos

Når finalerunden i NM i økonomi tar til torsdag, skal to gamle klasse- kamerater fra Namsos konkurrere mot hverandre.

DANIEL MOT ESPEN: Daniel Håpnes skal konkurrere mot sin gamle klassekamerat Espen Moe i finalerunden i NM i økonomi torsdag. 

arkiv

NAMSOS: Ja, hva er egentlig sannsynligheten for at to gutter, som har gått i samme klasse i sju år i grunnskolen, skulle havne i samme finale – men mot hverandre – i NM i økonomi?

– Sannsynligheten for det er ganske liten, smiler Daniel Håpnes som er masterstudent på Norges Handelshøyskole i Bergen.


Gamle klassekamerater

Han stiller i NM for laget «NHHS Consulting», mens hans tidligere klassekamerat Espen Moe er deltaker på laget kalt «Espens usynlige hånd». Espen går for øvrig på Handelshøyskolen i Trondheim. De har felles fartstid fra 1.–3. klasse på Vestbyen skole og 7.–10. klasse på Namsos ungdomsskole.

– Gjevt at to namsosinger er med i finalerunden, sier Håpnes som mener det beviser at det går an å hevde seg, selv om man kommer fra et fylke som tradisjonelt har gjort det dårlig på nasjonale prøver i matematikk.


Ti finalelag

Det er torsdag det gjelder. Da går startskuddet for finalerunden på Norges Handelshøyskole. Ti lag er med og tevler om å komme seg videre til den siste og avgjørende superfinalen. Der vil tre lag få plass.

– Dette er årets event for nesten 50.000 økonomistudenter i Norge. 327 lag har deltatt i NM i år, så vi synes det er stort å ha nådd helt til finalerunden, sier han.


Testes i mye

– Fortell litt om hvordan NM-konkurransen foregår!

– Ja, i først runde ble vi testet i seks ulike kategorier, med etikk og matematikk som de to ytterpunktene, og på områder som bedriftsøkonomi, finans, regnskap. I runde to ble vi presentert for et case som vi skulle løse. Tredje runde er finale- runden, mens superfinalen er forbeholdt de tre beste lagene.

– Hvordan tror du det blir å møte en gammel klassekamerat i finalen?

– Det blir artig. Jeg synes det er stas at Namsos er med og konkurrerer om NM-tittelen – spesielt at vi er to, smiler han.