Namdal løpeklubb tar grep

Satser på ungdommen

Namdal løpeklubb frir til ungdommen for å sikre den framtidige rekrutteringa.

LØP FORT: Unge gutter som alle løp fort Saldilten i går. Lars Jønvik (tredjeplass), Sindre Finne (andreplass) og Mats Tranås (fjerdeplass). 

Ole Leirvik, Botnantrampen 2015 

arkiv

NAMSOS: – Vi må prøve å unngå at vi bare blir en klubb for gamle gubber, sier Ole Leirvik. Sammen med Tor Morten Klingen skal han utgjøre trenerteamet for ei nyetablert ungdomsgruppe i regi av løpeklubben.


– Hiv dere med!

Fra og med denne uka starter Namdal løpeklubb opp løpetreninger for ungdom mellom 14 og 18 år. Formålet med opplegget er å styrke rekrutteringa i løpesporten i Namdalen.

– Det er lenge blitt snakket om å dra i gang ei ungdomssatsing. Nå er vi endelig i gang og er veldig spente på responsen. Vi vet jo at det er utrolig mye sprek ungdom rundt om i Namdalen, så her er det bare å hive seg med, oppfordrer Leirvik

Treningene er åpne for både gutter og jenter og Leirvik påpeker at det ikke stilles noe krav til at man må være medlem i Namdal løpeklubb for å delta.

– Slett ikke. Her kan både fotballspillere og skiløpere stille. Alle som liker løping eller har et ønske om å komme i bedre form kan delta, forteller Leirvik – som samtidig opplyser at intervall, hurtighet og løpsteknikk vil være tema for de nyoppstartete treningene.


Mål om eget ungdomslag

Namdal løpeklubb har lange tradisjoner med deltakelse både i St. Olavsloppet og Holmenkollstafetten. Under årets konkurranser håper Leirvik at klubben kan stille med et eget ungdomslag.

– Det hadde vært utrolig gøy, så nå håper vi bare ungdommen henger seg på, sier Leirvik – som også tror de eldre løperne i klubben har godt av litt konkurranse fra den yngre garde.

– Helt klart. Også er det viktig å påpeke at vi har et veldig godt miljø i løpeklubben, som utøvere i alle aldre drar god nytte av, sier Leirvik.

Han forteller at det i sammenheng med ungdomssatsinga er blitt gjennomført noen grep i forbindelse med den årlige vårkarusellen i regi av løpeklubben.

– I tillegg til de lange løypene, har vi også lagt inn ei kortløype på et par kilometer i år. Dette håper vi skal sørge for bredere deltakelse i karusellen, forteller Ole Leirvik.


Frister med stipend

Sist sesong meldte unge og fremadstormende løpere som Sindre Finne, Anton Elvseth, Mats Ivar Klingen, Lars Jønvik, Johannes Tyldum, Mats Tranås og Tobias Bergslid seg til tjeneste for Namdal løpeklubb. I år håper altså Leirvik og co. at flere henger seg på.

– Vi har plass til alle som vil, fastslår Leirvik – som også forteller at løpeklubben har gode stipendordninger for unge løpere som ønsker å satse.

PS: Første ungdomstrening gjennomføres torsdag kveld denne uka, med oppmøte ved Prix på Østbyen.