Kulturskolen tok oss med på en eventyrlig reise

Sjarmerte publikum i senk

80 elever fra kulturskolen i Namsos skapte magisk stemning da de bød på en eventyrlig reise i forestillinga «Historier fra 1001 natt».

Bryllup: Gjennom den halvannen times lange forestillinga ble vi kjent med flere figurer. Fra venstre: Ingrid Adde Dahl, Håkon Strøm Husøy, Cecilie Thorseth, Emma Hennisen, Duva Meland og Celine Viken Leithe. FOTO: BJØRN TORE NESS 

Historier: Den persiske kongen Shahryar får høre mange historier. Fra venstre: Nickolai Buknotten, Elias Einvik, Tale Geving Øyaseter, Leah Marie Wedø, Ine Tømmerås, Leila Smedvik, Pernille Ruland, Martine Lindseth, Mia Elise Moe, Magrete Homstad, Miriam Lyng, Betina Selnes Holm og Ingrid Romstad. 

Flygende teppe: De tre prinsene klarer å bli enige når farens liv står på spill. Fra toppen: Emma Linnea Jønsson, Ronja Gangstø og Oda Stieng 

Aladdin: Cecilie Viken Leithe i rollen som Aladdin mens Håkon Husøy er den onde trollmannen. 

arkiv

NAMSOS: Siden jul har elevene ved dramalinja til kulturskolen i Namsos jobbet hardt og intensivt. Tirsdag kveld kom resultatet av den harde jobbinga, ei forestilling som sjarmerte alle som en av publikum som hadde tatt turen til kulturhuset.

Reisen starter med at butikken «Brukt og antikk» har e storstilt åpning med både ordfører og presse til stede. Der finner to barn ei bok som dama i butikken sier inneholder magiske krefter. Dette tror ikke de to barna noe på, men både dem og resten av publikum fikk den neste halvannen timen bli med på flere historier fra boka, som til sammen skapte en magisk reise.
Imponerende


Kulturskolerektor Ann Evy Duun sa etter forestillinga at hun ble imponert, både over at elevene klarte å huske på alle replikkene, men hun ble også imponert over mengden rekvisitter som ble flyttet inn og ut av scenene. På rett plass hver gang.

Det skal litt planlegging til for å sette 80 barn og ungdommer i system på en scene, og denne forestillinga er et eksempel på at det i aller høyeste grad er mulig. Mange av historiene som ble skildret av skuespillerne på scenene, inneholdt replikker, dans og mimikk som de aller fleste ville ha slitt med å holde styr på. Men elevene virker å ha stålkontroll, sett bort fra et par små, men sjarmerende glipp, serverte de ei imponerende forestilling.


Kjent verk

Boka «Tusen og én natt» er regnet som et av de arabiske og orientalske kulturers mest kjente historiske verk. Den inneholder historier som forteller om alt fra historiske berettelser, anekdoter, kjærlighetshistorier, noveller, visdomsord, skrøner og tragedier og religiøse legender.


Fengende historier

Historien i boka starter med at den persiske kongen Shahryar er så sjokkert over sin kones utroskap at han dreper henne. Han antar at alle andre kvinner også vil være utro, og beordrer vesiren til å skaffe ham en ny brud hver natt. Etter at han har tilbrakt natta med henne, henrettes hun ved daggry.

Dette fortsetter helt til visirens datter Scheherazade går med på å bli Shahryar neste kone. Hun har lagt en plan, og hver natt etter bryllupet forteller hun ham historier. Hun sørger for at hver morgen er kongen spent på hvordan det går videre, og derfor utsetter han henrettelsen slik at han skal få høre fortsettelsen.

Med dette som bakteppe får vi se og høre historier om Aladdin og den onde trollmannen, tre prinser som stadig krangler, men som klarer å bli enige når farens liv står på spill, og vi får måte prinsesser, gjøglere, fiskere, konger som ikke vil spise og ånder som oppfyller ønsker. Alt satt sammen i ei flott og underholdende forestilling.