Fylkesårsmøte i Nord-Trøndelag Arbeiderparti denne helga

Kan bli NTE-omkamp

Fylkesleder Bjørn Engen er klar for en ny NTE-debatt, men ser helst at andre saker får prege årsmøtet i Arbeiderpartiet.

Klar for debatt: Fylkesleder Bjørn Engen i Nord-Trøndelag Arbeiderparti er klar for fylkesårsmøte til helga. 

arkiv

STEINKJER: – Jeg synes vi har jobbet grundig med NTE, og representantskapet ga i mars en enstemmig tilrådning til fylkesrådet. Så jeg føler vi er ferdig med den saken. Men kommer debatten så er jeg klar for det, sier leder i Nord-Trøndelag Arbeiderparti, Bjørn Engen.

Førstkommende lørdag kal ønske partifeller fra hele fylket velkommen til fylkesårsmøtet som arrangeres i Steinkjer. Engen ser fram til å debattene som skal pågå i to dager.


Sentrale saker


– Jeg tror det vil handle om de sakene man er opptatt av sentralt også, sier han og lister opp arbeidsledighet, asylpolitikk og regjeringsspørsmålet.

– Men Trøndelagsutredninga blir selvfølgelig også en del av debatten vil jeg tro. Og det har kommet resolusjoner om landbruk, responstid for ambulanse og rovdyr. Blant annet, forteller fylkeslederen.

– Men ingen resolusjoner om  NTE?

– Ikke foreløpig, men det kan komme. Fylkesrådet la jo fram sitt forslag til fylkestinget i går.


Forventer NTE-forslag


Forslaget Engen viser til er identisk med det forslaget fylkesrådet sendte ut på høring i februar: 75 prosent av aksjene fordeles etter innbyggertall, 15 prosent fordeles etter «naturkapital», altså inngrep i forbindelse med kraftproduserende anlegg. De siste 10 prosentene fordeles flatt på kommunene.

Det er et forslag ingen er fornøyd, med og flere NA har snakket med forventer at det vil komme inn resolusjonsforslag om NTE.

– Det er varslet at det kommer, sier fylkessekretær Vigdis Oftedal, men ingen lokallag NA har vært i kontakt med vil bekrefte dette.

For Engen kan også NTE-saken få konsekvenser for hans verv som fylkesleder.


Dårlig dialog


T-A skriver onsdag at det vil komme benkeforslag mot Engen under ledervalget. Motkandidaten skal være klubblederen på Norske Skog, Svein Erik Veie.

Ifølge avisa er motstanderne av Engen kritisk til at dagens leder ikke har talt de store kommunene på Innherred sin sak i NTE-spørsmålet. De kommunene vil a fordeling kun etter folketall. De er også misfornøyd med Engens forhold til AUF og fagbevegelsen.