Posten Norge kom med en spesiell gave til en trofast postmann.

Postbudet Kristian (15) fikk ny sykkel

I 369 år har postbud i Norge levert brev og pakker. På Bangsund skole har de sitt eget interne bud som holder tradisjonen med rett brev til rett adressat høyt i hevd.

OVERRASKELSEN: Kristian Lundahl sperret øynene opp da han så hva Bring hadde med seg på bilen. Og regiondirektør Odd Roger Tiller kunne avsløre at det var en gave til ham fra Posten. FOTO: BJØRN TORE NESS 

RØRT: En rørt rektor Eva Melhus fikk en skikkelig bamseklem av Kristian som takk. FOTO: BJØRN TORE NESS 

ÆRESRUNDE: Kristian Lundahl (15) tok en æresrunde i skolegården før han satte kursen mot post i butikk på YX Bangsund. FOTO: BJØRN TORE NESS 

arkiv

BANGSUND: – Jeg begynte som postvikar for ei som heter Anette da jeg gikk i sjetteklasse, og har egentlig hatt jobben mer eller mindre siden da, forteller Kristian Lundahl, som er elev i 10. klasse på Bangsund skole og skolens eget postbud.

Historien kunne ha stoppet der, men Kristian er ikke et helt vanlig postbud, og Posten Norge deler vanligvis ikke ut sykler.


Postbudet på Bangsund

– Det begynte med at Post i butikk ble flyttet til bensinstasjonen på Bangsund da butikken ble lagt ned, sier konstituert rektor ved Bangsund Skole, Eva Melhus.

Det gjorde at det ble lenger veg for postbudet når han skulle hente og fordele post til skolen. Kristian foreslo at han kunne sykle og hente post, men at han manglet framkomstmiddel.

Kristian foreslo for rektor Eva å kjøpe en brukt sykkel som han hadde funnet på nett.

– Jeg kontaktet Rune Bakkebø i Posten her i Namsos og fortalte historien om Kristian, og da begynte hjulene å rulle fort, sier hun.

Hjulene rullet først innom distriktssjef Åge Tinko Selvik og videre til regiondirektør Odd Roger Tiller i Trondheim før de til slutt trillet inn gjennom dørene ved Postens hovedkvarter i hovedstaden.


Som bestilt

– Historien om Kristian har skapt mye glede og engasjement hos oss, sier pressesjef i Posten, John Eckhoff. Som også fikk høre at Kristian hadde googlet og funnet ut hvordan en postsykkel burde se ut.

– Vi hadde lyst til å gjøre dette til noe spesielt og jeg kom til å tenke på denne her som sto på utstilling i 20. etasje hos Posten i Oslo og dermed var den saken i boks, sier han.

Sykkelen ble sendt til et firma som setter dekor på Postens biler, og fikk påsatt Postbud Bangsund skole og initialene KL på ramma.

– Akkurat slik jeg håpet og den var veldig god å sykle på, sier Kristian.

Rektor Eva hadde en klump i halsen og en tåre i øyekroken da Kristian mottok gaven.

– Jeg er rørt, glad og stolt på samme tid, og synes det er utrolig flott at en samfunnsinstitusjon som Posten gjør noe slikt for Kristian og for Bangsund skole, sier hun.

– I dag føler jeg meg litt spesiell og det var veldig artig at hele skolen kunne være med når jeg fikk gaven, smiler Kristian.

– Hvem skal ta over jobben når du slutter på skolen?

– Det må de vel klare å fikse selv. Jeg kan jo godt fortsette, men da må de begynne å betale lønn, ler Kristian før han sykler posten opp til skolen.