Arbeiderpartiets nestleder om hatefulle ytringer

– Det er ikke fremmedfiendtlig. Det er bare fiendtlig

Hadia Tajik tok et knallhardt oppgjør med hatet hun opplever som toppolitiker.
arkiv

STEINKJER: – Mange ganger har jeg tenkt at det hatet en kvinne som meg utsettes for, det er rart det kalles fremmedfiendtlighet. Jeg er ikke fremmed. Jeg er født i Norge. Store deler av mitt voksne liv har handlet om å stå til tjeneste for Norge. Når jeg en dag dør blir jeg gravlagt i Norge. Det jeg utsettes for er ikke fremmedfiendtlig. Det er bare fiendtlig.

Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik må tåle mye når hun deltar i samfunnsdebatten. Senest denne uka da VG skrev at hun vil gjerne vil fjerne monarkiet. Debatten raste på Facebook og VGs nettsider, og avisa har aldri utestengt så mange fra debattsidene sine som etter nettopp den saken.


Stille opp og kreve

Da hun innledet på Nord-Trøndelag Arbeiderpartis årsmøte, tok rogalandskvinnen altså kraftig til motmæle. Årsmøtet svarte med stående applaus, før Tajik gikk videre med å hamre løs på regjeringas asylpolitikk.

– Vi som fellesskap må si fra til alle de som får bli i Norge at de er en av oss. Det betyr at vi skal stille opp for dem. Og stille krav, sa Tajik og fortsatte:

– Men legg merke til hva Sylvi Listhaug sier. I Fremskrittspartiet snakker man kun om å stille krav. Aldri om å stille opp. Det betyr at dersom Listhaug får gjennomslag for Fremskrittspartiets politikk, vil hun som inkluderingsminister ikke lykkes med å inkludere de som kommer hit.

Nord-Trøndelag Arbeiderparti er denne helga samlet til årsmøte i Steinkjer.

Det er ikke ventet de store politiske bataljene siden det er et mellomvalgår, men det blir en debatt rundt NTE etter at Levanger har sendt inn et forslag hvor man foreslår at kommunenes eierskap kun skal baseres på innbyggertall.


Lederstrid

Det er imidlertid knyttet stor spenning til ledervalget hvor Bjørn Engen er innstilt til gjenvalg av nominasjonskomiteen.

Men det er ventet klubblederen på Norske Skog, Svein Erik Veie, vil bli foreslått som motkandidat.