Stor festaften på Snåsa

Køen var lang lenge før konsertstart da Snåsamannen feiret 90 år på lørdag.

Joralf Gjerstad og Marthe Sakshaug.  

Det var lang kø utenfor kirka lørdag. 

arkiv

SNÅSA: – Jeg er i god form, og gleder meg veldig til konserten, sier Joralf Gjerstad før feiringa av jubilanten satte i gang lørdag.

Stor markering

11. april fyller Snåsamannen 90 år, og samtidig er Marthe og Joralfs hjelpefond 15 år. Dette markeres med jubileumskonsert i Snåsa kirke, og køen var lang – lenge før konsertstart.

Over 400 mennesker hadde tatt turen, og konserten som hadde selveste Hanne Krogh som konferansier ble fort utsolgt.

Marthe Sakshaug fra hjelpefondet gratulerte jubilanten med dagen før konserten startet.

– Gratulerer med dagen, gode Joralf, sier hun.

NAs journalist på stedet forteller før konserten at kirka var fint pyntet, og at det så ut til å bli en fin kveld.

Vakker musikk og taler

Og det ble det så absolutt. Det var så fullt i kirka at folk måtte trenge seg sammen på kirkebenkene, og det de fikk delta på var ikke noe mindre enn et fyrverkeri av ei musikalsk forestilling. Mange flotte artister, som Mari Boine og Marianne Antonsen, framførte vakker musikk om livet og kjærligheten, og det manglet ikke på talene.

Avslutningsvis tok også Joralf selv ordet, og takket for en storslagen 90-års feiring. Videre fortalte han om hvordan ideen til hjelpefondet kom til live for 15 år siden. Han hadde hjulpet Marthe Sakshaug med å gå opp ei trapp, og hun hadde blitt bedre i føttene sine. Etterpå hadde han drømt om at hun kom for å takke han med blomster, fortalte han.

Det var ingen tvil om at markeringa ble en stor festaften. Jubilanten fikk mange gode ord, flere varme klemmer og vakker musikk.


Les også:

Joralf blir 90 og feires med konsert

11. april fyller Snåsa-mannen, hele Norges gode mann, Joralf Gjerstad, 90 år. Samtidig er Marthe og Joralfs hjelpefond 15 år. Dette markeres med jubileumskonsert i Snåsa kirke lørdag 9. april.