Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng kommer til Namsos fredag med en to timer lang forestilling i kulturhuset

– Gleder oss til å kjenne på energien

– Hvert sted har sin spesielle energi. Vi gleder oss til å finne hva for slags energi det er i Namsos.

PÅ FREDAG: Prinsesse Märtha Louise (t.v.) og Elisabeth Nordeng kommer til Namsos med sin forestilling fredag og håper at folk møter opp med nysgjerrighet og åpne sinn. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB scanpix 

arkiv

NAMSOS: Det er prinsesse Märtha Louise og partner Elisabeth Nordeng som sier dette til NA. Fredag kommer de til kulturhuset i Namsos med sin forestilling som har stikkord som energiarbeid, soulspring og spirituelle verktøy.

Men hva går det egentlig ut på?

En av fem høysensitive

De forklarer at arbeidet for forandring må komme innenfra.

– Vi starter forestillinga med et foredrag som først og fremst handler om det å være høysensitiv. Statistikken sier at hver femte person, 20 prosent av befolkninga er høysensitive, sier de."Å være høysensitiv betyr at du er var for stemninger.

PRINSESSE MÄRTHA LOUISE


Halvfullt

Fredag formiddag er det solgt rundt halve salen i Kulturhuset i Namsos.


– Og hva innebærer det?

– Det betyr at de er vare for stemninger, tar inn stemninga i rommet, kjenner energien som henger igjen i lufta, svarer prinsesse Märtha Louise og Nordeng som forteller at de selv er høysensitive.

– Å være høysensitiv, innebærer også at du er god på å ta inn informasjon om folk, god på lese mellom linjene hos mennesket, sier prinsessen.


Healing er energiarbeid

I foredraget vil de gå inn på energireadinger, som litt enklere forklart er å synstematisere sanseinntrykk.

– Det er en sjel til sjel-kommunikasjon som går bak de vante murene og maskene vi mennesker omgir oss med, sier de og forklarer litt nærmere:

– Kanskje frykt hindrer deg i å ta nye steg. Som mennesker av i dag, er vi opplært til å være i det mentale. Energiarbeid er bevisstheten omkring å få tak i informasjon om seg selv.

En måte energiarbeid som de fleste kan kjenne igjen, er healing, der varme hender brukes i helbredende øyemed. Et godt eksempel på det er Snåsamannen og hans livsgjerning.


Har møtt Joralf

Det bringer oss over på helgas store begivenhet, Joralf Gjerstads 90-års feiring i Snåsa kirke. Prinsesse Märtha Louise har møtt Joralf Gjerstad og hun har også sett filmen om Joralf som Margreth Olin har laget."Joralf er så hjertevarm og flott.

PRINSESSE MÄRTHA LOUISE
– Filmen var helt fantastisk, som mennesket Joralf også er, så hjertevarm og flott. Han framstår som veldig nær og nedpå som vi sier i dag, og det er det forestillinga vår handler om også, de helt jordnære tingene. For Joralf er det helt naturlig å bruke sitt spesielle talent, sier prinsesse Märtha Louise.

– Og det er viktig at han bruker gaven han har fått – og at det kommer fram, sier prinsessen som husker Joralf som en jordnær og utrolig fin person.


Ber folk opp på scenen

Undervegs i forstillinga vil de to damene invitere folk, frivillige vel å merke, opp på scenen. Disse skal hjelpe til med å ta opp ulike tema, problemstillinger som vil være gjenkjennbare for publikum i salen.

– Tema kan være så mangt. Et kan være at man har holdt seg tilbake av frykt for å synes. Et annet tema kan være at noen går rundt med en idé om å skape noe, men som de ikke vet hvordan de skal få ut i live, sier de.

Poenget med denne energireadingen som prinsessen og Nordeng skal gjøre på scenen er å få synliggjort det potensialet som folk ikke bruker.


De samme utfordringene

Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng peker på det som er sakens kjerne: Vi er alle mennesker som skjuler oss bak masker og murer, men som til sjuende og sist har de samme utfordringene. Vi vil alle bli sett og elsket. Kanskje bærer vi på et sinne som vi ikke tør ta fram.

– De som kommer på fredag vil bli mer bevisst på hvem de er såfram de tør å være åpne og nysgjerrige, sier de.

– Har noen av dere vært i Namsos før?

– Nei ikke jeg. Märtha har vært litt mer rundt enn meg, Vi hadde hytte i Valdres, og det var det, ler Nordeng.

Og prinsesse Märtha Louise har ikke helt oversikt over om hun har vært her før. Men Åges musikk kjenner de til, begge to.