Traff tonen på Tonetreff

Lørdag innbød Nærøysundet musikkorps til Tonetreff på Fjellvang. Nærmere 150 musikanter og drillpiker deltok.

Dirigenter og drillinstruktører: Fra venstre: Eldrid S. Ramstad, Lars G. Marken, Hans J. Jonassen, Amalie Olsen, KJell STokland, Arnt S. Kjøglum og Eivind Sommerseth 

Juniorer og skolekorps: Under ledelse av Eivind Sommerseth. 

Felleskorps: Under ledelse av Kjell Stokland. 

arkiv

OTTERSØY: Deltakere fra korps i Nærøy, Vikna og Bindal har jobbet mot dette treffet på egen hånd i forvegen, før de møttes lørdag formiddag for fellesøving og påfølgende konsert. Hvert korps valgte noe fra sitt repertoar som de andre korpsene øvde på i forvegen.

Nærøysundet musikkorps er en videreføring av Fikkan skolekorps, så korpset har en 150 år gammel tradisjon.

Under konserten var Fjellvang så godt som fylt av korpsentusiaster. De fikk kjøpt kaffe og noe å bite i mens korpsene og drillerne viste fram hva de hadde øvd på. Dirigentene fra de forskjellige korpsene delte på dirigentjobben, og først ute var Eivind Sommerseth som dirigerte Bindalseidet skolemusikk, Foldereid skolekorps og Rørvik juniorkorps. Hans Jørgen Jonassen, Kjell Stokland og Lars Gunnar Marken byttet på å dirigere arrangørkorpset, Værum musikkorps og Kolvereid Hornmusikklag.

Eldrid S. Ramstad er leder i Nærøysundet musikkorps, og hun er meget fornøyd etter lørdagens konsert.

– Dette er fenomenalt. Det er stort at så mange bidrar, og det ligger enormt mye øving bak denne konserten, forteller hun.

I tillegg til de tidligere nevnte korps, var det flere som var med i felleskorpset fra korps som ikke var representert i sin helhet.

– Det gleder meg å se at folk setter av en hel lørdag til korps, i disse tider hvor mange prioriterer både hage og båtpuss, sier Eldrid S. Ramstad.

Publikum virket også meget fornøyde med det som ble presentert, siden samtlige av de frammøtte reiste seg og ga korpsene stående ovasjon etter endt konsert. Vel blåst av alle involverte.