Rekordomsetning på gjenbruk av bildeler

Vil bli størst på brukt

Med støtte fra Innovasjon Norge satser Bil1Din tungt på netthandel med brukte bildeler.

NYE TIDER: Daglig leder Bjarne Brøndbo hos Bil1Din på Skage satser tungt på netthandel av brukte deler. I dag lanseres den nye webportalen. FOTO: BJØRN TORE NESS 

arkiv

SKAGE: – Verden forandrer seg og da må vi som holder på i denne bransjen også henge med i utviklinga, sier daglig leder Bjarne Brøndbo hos Bil1Din på Skage industriområde.


Ny webportal

Det er for lengst slutt på den tida hvor folk fikk rote rundt på tomta og skru deler av bilvrak. I 2016 handler bildemontering om gjenbruk og miljøsanering.

Og mandag går gjenbruksbedriften på Skage online med en ny webløsning for handel med brukte bildeler.

– Folks handlevaner har også endret seg drastisk og vi har blitt vant til å finne alt på nett. Skal vi utvikle oss som bedrift, må vi tenke nye løsninger, sier Brøndbo

Med støtte fra Innovasjon Norge har Bil1Din fått utviklet en helt ny webportal for handel og omsetning av brukte bil- deler. Nettsida er bygd opp av Smart Media på Steinkjer, mens søkemotoren og databasen er basert på svensk programvare.

Brøndbo forteller at de totalt har investert omkring 700.000 kroner for å utvikle den nye webløsninga.


Gjenbruk på kreditt

– Hvilke fordeler gir det for kundene?

– Du får tilgang en database med omkring 2,5 millioner brukte bildeler i Norge og Sverige. Du kan for eksempel søke på registreringsnummer, fabrikantens originale delenummer eller også originalnummeret til produsenten av delen, forklarer han.

Og er du kredittverdig, kan du dele opp betalinga i månedlige rater. Løsninga som er valgt er Klarna – en e-handelsløsning som allerede er i bruk mange butikkjeder og bransjer.

– Vi er først i landet med å tilby ei slik løsning for gjenbruk av bildeler, sier Brøndbo.

Bil1Din som i dag har 15 ansatte, har vokst solid de siste årene, og har mer enn doblet omsetninga de fire siste årene.

– Vi hadde en vekst i fjor på omkring 22 prosent og passererte 25 millioner kroner i omsetning, med et resultat på omkring 750.000 kroner for 2015, sier Brøndbo.

I fjor ble det ekspedert omkring 12.000 ordrer totalt, og webshopen hadde 5–10 transaksjoner i døgnet.

– Målet er å bli størst og best på brukte deler og gjenbruk på nett, sier Bjarne Brøndbo.