Skal kjempe i den europeiske finalen

Laget til Olav Duun vgs stakk av med seieren i den nasjonale CanSat-konkurransen og skal til Portugal for å kjempe i den europeiske finalen.

Stakk av med seieren: Kennet Finnestrand (til venstre), Anniken Emilie Bergslid, Odin Aaring Ellingsen og Max Faxälv vant den nasjonale CanSat-konkurransen på Andøya og skal nå reise til Portugal. Foto: Privat 

arkiv

NAMSOS: Forskningslinja på Olav Duun vgs har det siste halve året jobbet med å lage små satellitter (CanSat) som får plass i en brusboks. Inne de små brusboksene, som rommer kun 0,33 liter, har elevene fått plass til både akselerometer, trykkmåler, GPS og temperaturmåler.

Målet med ballongslippet var at minisatellitten skulle samle inn så mye data som mulig fra senderne den var utstyrt med.

Denne datamengden skulle elevene samle og sortere i et selvprogrammert program på datamaskinene i etterkant. Odin Aaring Ellingsen, Anniken Emilie Bergslid og Max Faxälv samt Kennet Finnestrand fra Ytre Namdal vgs var Olav Duun vgs sine representanter i den nasjonale CanSat-konkurransen som foregikk på Andøya Spacesenter 1. april.

De gikk av med seieren og skal konkurrere i den europeiske finalen som går av stabelen i Portugal.