Underholdningsmestrene

Hvis en konsertopplevelse skal måles på skalaen for underholdningsverdi, kan den oppsummeres i to ord: Bjørnov og Sunde.

INKASSO: Bjørnov og Sunde kan lage underholdning av hverdagsproblemer og trivialiteter på en måte som det nesten blir morsomt å vente på brev fra kemneren. 

KOMMENTATOREN: Øystein Sunde har snart låter nok til en ny kassett, ifølge Ingrid Bjørnov, blant dem en om sosiale medier. 

arkiv

NAMSOS: Vann og avløp, inkasso, arv, ripssaft av edel årgang, avisoverskrifter og for ikke å glemme sekkeposten «ymse». Det er kanskje ikke det første du tenker på når du skal på konsert i Kulturhuset i Namsos en mandag kveld.

På øverste hylle

Men når duoen på scenen heter Ingrid Bjørnov og Øystein Sunde, vet du aldri hva som står på menyen og det er bare å løsne på snippen og la seg varte opp med show i særklasse.

De to underholdningsartistene, som selv kaller seg pianist og visesanger er som ei boblende gryte av munnrapp humor og musikalitet – som utfyller hverandre på en måte som får forestillinga til å virke spontan selv om de har spilt den drøssevis av ganger allerede. Dette er rett og slett underholdning fra aller øverste hylle.

De serverte ei herlig blanding av gamle låter, ferske tekster og sanger som aldri har blitt helt ferdige. Når artistene har det morsomt på scenen smitter det, og publikum i et helt fullsatt kulturhus i Namsos svarte spontant på invitten fra scenen.

Dette var vorspiel, fest og nachspiel på en gang.

Alvorlig humor

Nå er det ikke slik at duoen bare driver med tant og fjas. Selv om tekstene ofte er satt på nålespissen, og skravla som går både på utpust og innpust er mer eller mindre innøvd og tilrettelagt, ligger det som alltid mye alvor i god humor.

I flere av Sundes låter som får munnvikene til å peke oppover, ligger det underfundige kommentarer som kanskje kan være verdt å lytte til. Spesielt noen betraktninger omkring sosiale medier fra en mann som nærmer seg 70.

Makker Bjørnov er et oppkomme av tørr humor og banale hverdagssituasjoner og hun tør å by på seg selv. Passe slentrende og småpratende og aldri ondskapsfull. Bare litt uskyldig og blåøyd infam innimellom med sine høyst dagsaktuelle og tidløse betraktninger.

Samspillet mellom de to var lekent underholdende og dama fra Tomter og gubben fra Skarnes utfyller hverandre til fingerspissene.

Kulturhuset Namsos var siste stoppested i Trøndelag på denne turneen, og nå står Nord-Norge for tur. Men kom gjerne tilbake med nye sprell, dette tåler vi mye mer av.