Klart for UKM-fest

– Vil vekke opp folk

Fredag går startskuddet av for årets fylkesmønstring i UKM

Ester Charlotte Einvik Dahle fra Flatanger.   Foto: UKM

arkiv

STJØRDAL: Stedet er Stjørdal og Kimen kulturhus, Her skal ungdom fra hele fylket kjempe fra scenekanten. Ester Charlotte Einvik Dahle fra Flatanger er en av dem.

Med skulpturen «Hjem kjøre hjem» ønsker hun å øke folks bevissthet rundt miljøet. I forkant av mønstringa har UKM laget videointervju med noen av deltakerne.350 ungdommer klare for fylkesmønstring  

Elleve filmbidrag, 70 kunstbidrag og 100 sceneinnslag. Det er noe av det du får oppleve i Kimen kulturhus denne helga.


I helga er det nemlig klart for et av årets største kulturarrangementer. Denne gangen er det Stjørdal som arrangerer fylkesmønstringa i UKM.

– Dette er mest av alt en fantastisk ungdomsfestival skapt av nordtrønderske ungdommer. Jeg glad og stolt over for at så mange uttrykker seg med kultur og utfordrer seg selv på denne måten. Dette vil de ha stor glede av resten av livet – det er jeg sikker på, sier fylkesråd May Britt Lagesen.

Nytt av året er at hovedforestillingene skal foregå på en scene, tidligere har det vært en kulturscene og en rockescene. Det vil også bli filmvisning på kinoen, og biscener ved Torgkvartalet (lørdag) og Stjørdal kirke (søndag).