Lions 50 år i Namsos

I helga samles omkring 110 Lions Club-medlemmer fra Bodø i nord til Sognefjorden i sør til det årlige distriktsmøtet – og for feire Lions Club Namsos første 50 år i samfunnets tjeneste.

DISTRIKTSMØTE: Lions Club Namsos er 50 år i 2016, og skal være vertskap for delegater fra 81 klubber som kommer til Namsos denne helga i forbindelse med distriktsmøtet. Fra venstre: Jarle B. Lande, Per Kåre Strand, Ruth M. Tronvik, Geir Knobloch, president Øivind Ramstad og Karin Hegsethtrø. 

KALENDER: I mer enn 30 år har inntekten fra kalendersalg skaffet midler til gode formål. På bildet: Geir Knobloch og Øivind Ramstad. 

arkiv

NAMSOS: – Vi gleder oss til å være vertskap for distriktsmøtet og til å markere at vi fyller 50 år, sier president Øivind Ramstad i Lions Club Namsos.

Siden starten i 1966 har klubben samlet inn og fordelt store summer til ulike lokale formål. I tillegg har de støttet en lang rekke regionale, nasjonale og internasjonale prosjekter.

Lionskalenderen som klubben har gitt ut i mer enn 30 år, har vært en svært viktig inntektskilde til samfunnsnyttige formål.

– Vi har jo det berømte Namsos-hullet et sted i Afrika, ler Ramstad.

Lions er «eier» av en brønn som sørger for rent vann til mennesker på den afrikanske landsbygda. men de har også bygd skiheis i Bråten og sørget for lyd på ungdomshuset Lagre’– for å nevne noe.

– Pengene vi bruker på ulike prosjekter har vi i stor grad samlet inn i Namsos, og jeg liker å tenke at vi forvalter og formidler dem på vegne av de som støtter vårt arbeid, sier han.

Ramstad gleder seg til å være vertskap for distriktsmøtet.

– Det er påmeldt delegater fra hele 81 Lions-klubber, og jeg ser fram til selve møtet, men også til å få vise fram Namsos for de tilreisende, sier han.

– Hva gjør et distriktsmøte i Lions?

– Denne gangen skal vi blant annet diskutere omkring et større humanitært prosjekt vi som distrikt skal gå sammen om, sier han.

I jubileumsåret teller Lions Club Namsos 42 medlemmer.

– Jeg har sagt at vi håper å bli 50 medlemmer i løpet av jubileumsåret, så om noen har lyst til å vite mer om Lions og arbeidet vi gjør, er de hjertelig velkommen til å ta kontakt eller komme på et medlemsmøte, smiler han.

Lions club er blant de, om ikke den, største humanitære serviceorganisasjonen i verden – med 45.000 klubber og omkring 1,4 millioner medlemmer i 200 land. Under mottoet «We serve» – på norsk – «Til tjeneste» har Lions drevet sin virksomhet i 99 år. I Norge ble Lions etablert i 1949.

Lions er politisk og religiøst nøytrale, og er åpen for begge kjønn. Et ufravikelig prinsipp er at penger som kommer inn sin helhet går til hjelpearbeid.

– Hva skal til for å bli med i Lions?

– Det er veldig enkelt; at du har lyst til å bidra til å gjøre en forskjell, sier Ramstad.