MDG stifter lokallag i Ytre Namdal

– Vi lever jo midt i matfatet, sier initiativtaker og MDG-medlem Snorre Tørriseng.

STIFTER LOKALLAG: Snorre Tørriseng er initiativtaker når han stifter lokallag for MDG i Ytre Namdal. 

arkiv

YTRE NAMDAL: Førstkommende tirsdag stiftes Miljøpartiet De Grønne Ytre Namdal» Norges yngste politiske parti etablerer seg dermed i distriktet og inviterer alle interesserte til formelt stiftelsesmøte. Møtet vil avholdes ved Ytre Namdal Videregående Skole.

Begynner i det små

– Vi lever jo for det første midt i matfatet, med store naturressurser innenfor landbruk og havbruk rett utafor vinduene våre. Disse naturressursene blir nå framover viktigere og viktigere å forvalte på en bærekraftig og balansert måte for å sikre våre etterkommere et minst like bra liv som oss. I tillegg har vi den siste tida sett flere saker i ulike media – både lokalt, nasjonalt og internasjonalt – der medmenneskelighet har vært et viktig tema. Og da mener vi at MDG har noe verdifullt å tilføre lokalpolitikken i Ytre Namdal og Bindal, sier Snorre Tørriseng – som er initiativtaker til stiftelsen av lokallaget.

MDG Ytre Namdal har et mål om å bli et felles lokallag for både Vikna, Nærøy, Leka og Bindal kommuner, men Tørriseng forteller at lokallaget ikke har planer om å blande seg inn i den pågående kommunestrukturdebatten med det første.

– Vi begynner i det små med å få på plass et styre som kan bygge organisasjonen vår fra grunnen. Først etter det skal vi begynne å mene noe om hvordan de utfordringene vi har i Ytre Namdal og Bindal best løses og hvordan våre ressurser best kan ivaretas. Så noe innspill i for eksempel den pågående kommunestrukturdebatten kommer det ikke fra oss i denne omgang, forteller han.

Åpent møte

Til tirsdagens stiftelsesmøtet kommer blant andre den nyvalgte talspersonen for MDG nasjonalt Une Aina Bastholm, Gunnar James Hiorth, fylkesleder i MDG Nord-Trøndelag og Tommy Reinås som er fylkestingsrepresentant for MDG i Nord-Trøndelag. Alle 3 vil holde innlegg og vil kunne svare på spørsmål.

– Møtet er åpent for alle som er interessert, enten du er medlem i MDG eller ikke. Det har allerede kommet mange positive tilbakemeldinger på initiativet fra flere hold. Det ser ut til at initiativet nå fører til at vi får etablert et lokallag som kan starte med et «grønt» fokus på lokalpolitiske spørsmål i tida som kommer. Jeg tror timinga er riktig og at lokalsamfunnet vårt trenger dette nå. Et fokus der vi bygger bruer mellom fortid og framtid, mellom gammel og ung, mellom mennesker og natur og mellom øst og vest, avslutter Tørriseng.