Nå skal flytårnene fjernstyres fra Bodø

Namsos og Rørvik er blant tårnene som fra 2020 skal fjernstyres fra Bodø.

FJERNSTYRES: I dette tårnet blir det folketomt fra 2020. FOTO: BJØRN TORE NESS 

arkiv

NAMSOS/RØRVIK: I fjor ble de første fem tårnene for fjernstyring besluttet – nå er de neste 10 valgt.

Avinor har tidligere besluttet å investere i fjernstyrt tårntjeneste for opptil 15 lufthavner, som skal driftes fra et tårnsenter lokalisert i Bodø. En videre satsing forventes å omfatte flere av Avinors lufthavner.

Mehamn, Berlevåg, Røros, Røst og Hasvik var de fem første tårnene som ble bestemt at skal overføres til Bodø. Nå har Avinor besluttet hvilke ti tårn som blir de neste. Disse er tårnene ved lufthavnene i:

Namsos, Rørvik, Sogndal, Førde, Vardø, Svolvær, Molde, Haugesund, Bodø og Lakselv

Implementeringsrekkefølgen er ikke bestemt ennå.

– Tårnene er vurdert ut fra effekt for inntjening, gjennomførbarhet og investeringsbehov. Implementeringsrekkefølgen er ikke avgjort ennå, men planen er å ha alle de 15 tårnene i drift fra Bodø i 2020, forteller divisjonsdirektør Margrethe Snekkerbakken i ei pressemelding.

De ansatte får tilbud om å bli overført til tårnsenteret.

Geir O. Heir, tidligere lensmann i Verdal, har fått ansvaret for prosjektet.