– I dag er Kristian sjefen

Kristian Lundahl har vært fast postbud på Bangsund skole. Denne uka fikk han drømmedag med postbud Jøran Trana i Namsos.

SKANNING: Kristian Lundahl var med postbud Jøran Trana på ruta i Namsos denne uka.FOTO: BJØRN TORE NESS 

arkiv

NAMSOS: – Det har gått veldig bra etter at jeg fikk sykkelen. Jeg har brukt den mye. Det spørs vel om jeg må vaske den snart, sier Kristian Lundahl og løfter ut en pakke fra postbilen.

Etter at både NA og Posten skrev om 10.-klassingen fra Bangsund, har han fått mye oppmerksomhet fra både klassekamerater og resten av landet.

Les også:

Posten Norge kom med en spesiell gave til en trofast postmann.

Postbudet Kristian (15) fikk ny sykkel

I 369 år har postbud i Norge levert brev og pakker. På Bangsund skole har de sitt eget interne bud som holder tradisjonen med rett brev til rett adressat høyt i hevd.

– Mange har i hvert fall spurt meg om det har gått bra, og da jeg ble spurt om å være med på postruta her i Namsos, ble jeg veldig glad, sier han.

– Hva har gjort i dag, da?

– Jeg har hjulpet til med å dele ut pakker, men først sorterte vi pakkene før vi kjørte til Namsos for å levere dem ut, smiler han.

– Hva synes du om din nye kollega for dagen?

– Han er veldig pliktoppfyllende og veldig trivelig. Han har både registrert pakkene og levert ut til folk. Han er veldig lettlært og i dag er det Kristian som er sjefen, sier Jøran Trana.

– Hvordan er det å være i Namsos sammenliknet med Bangsund?

– Det er flere pakker her. På Bangsund har det vært lite etter at butikken ble nedlagt, sier han.