Paven besøker flyktninger på Lesvos

Pave Frans ankom lørdag formiddag den greske øya Lesvos der han skal besøke flyktninger og lokale kirkeledere.
arkiv

LESVOS: Paven har satt av fem timer til besøket. I tillegg til å snakke med flyktninger skal han ha samtaler med Hellas' erkebiskop Ieronymos og med den økumeniske patriarken Bartholomew I, som er åndelig leder for verdens ortodokse kristne.

Pave Frans skal også møte den greske statsministeren Alexis Tsipras under besøket på øya. Lesvos er blant de mest brukte reiserutene for flyktninger og migranter som vil videre nordover i Europa. Den greske øya ligger like utenfor det tyrkiske fastlandet, men den korte avstanden til tross har mange mistet livet under overfarten i skrale farkoster og gummibåter.

Lesvos står sentral i returavtalen som EU har inngått med Tyrkia. Avtalen innebærer at nye migranter og flyktninger som ankommer de greske øyene, skal returneres til Tyrkia. Til gjengjeld skal EU-land hente syriske flyktninger fra Tyrkia, og tyrkiske myndigheter får dessuten 3 milliarder euro fra EU. (©NTB)