Namsos barne- og ungdomskorps på rekrutteringsturne

– Ingen 17. mai uten korps

For medlemmene av Namsos barne- og ungdomskorps ble det ingen rolig start på den nye uka. Seks konserter på en og samme dag er ingen spøk.

Elsker korps: Kristoffer Aaslid Osen (15, Til venstre), Kristoffer Øie (14), Oliver Jøssund (10),Helle Christina Hagen (11), Lea Åstrand (15), Guro Katrine Hagen og Helle Mathilde Øien (13) anbefaler alle å spille i korps. 

Dirigent: En heldig tilskuer fikk prøve seg som dirigent, mens en annen fikk prøve instrumenter. 

arkiv

NAMSOS: – Vi ønsker å få barn og unge til å se hvor artig det faktisk er å spille i korps. Derfor er vi på en liten rekrutteringsturne på skolene i Namsos hvor vi spiller en rundt 20 minutter lang konsert for elevene, forteller dirigent i korpset, Håvard Solum.

Seks konserter på en dag kan virke tungt for noen, men for Kristoffer Aaslid Osen (15), Kristoffer Øie (14), Oliver Jøssund (10), Helle Christina Hagen (11), Lea Åstrand (15), Guro Katrine Hagen og Helle Mathilde Øien (13) betyr det at de får holde på med de virkelig elsker å gjøre. Nemlig spille i korps.

Samhold og spilleglede

– Hva er det beste med å spille i korps?

– Det er samholdet vi som spiller sammen har. Det er at vi er med på forskjellige ting, slik som korpsturer. Det er spillegleden, og gleden vi får når vi spiller sammen, sier de muntre musikantene.

– Hva ser dere mest fram til nå da?

– Det er 17. mai helt klart. Det blir ikke 17. mai uten korps, sier Guro.

Mandag reiste de rundt sammen med resten av korpset for å drive rekrutteringsarbeid. Hvert å prøver korpset å få barn og unge til å få øynene opp for de gledene korpset byr på.

– Vi gjør dette delvis for å få flere musikanter med i korpset, men også for å få litt oppmerksomhet rundt hva det egentlig er vi driver på med, forteller Solum.

Vestbyen skole var blant skolene som denne mandagen fikk korpsbesøk. Solum fortalte litt om hva de driver med, flere elever fikk prøve seg som dirigent og det var også mulig å få prøve litt instrumenter.

Utvikling

– Vi trenger flere medlemmer. Både for å kunne ha korpset i sving, men også for å ha nok folk i besetninga til å utvikle korpset videre. Perioden fram mot 17. mai er ei fin tid å gjøre nettopp det. Samtidig får vi reklamert litt før påmeldingsfristen til kulturskolen går ut. Vi samarbeider med dem på undervisningsbiten, forklarer Solum.

Første uka i mai er det muligheter for de som ønsker å prøve ut instrumenter og se om korps er noe som fenger.