Kjetil Heibert fra Namsos (15) satser på svømming. Får skryt fra treneren.

– Moro å bruke mye tid på trening

170 svømmere sørget for at det ble ny deltakerrekord da langbanesesongen startet i Oasen i helga.

FÅR SKRYT: Kjetil Heibert satser på svømming, og får skryt fra trener Olle Pålsson. Pålsson mener at Heibert har et stort potensial innenfor svømming. 

GLADE: Rørvikgjengen koste seg på stevnet i Oasen. Bak fra venstre: Ludvig Sørensen, Selma Rosenvinge, Ola Nygård, Are Nygård, Gøran Grongstad, Tuva Lauritzen, Linn-Marita Anfinnes, Amalie Rosenvinge, Bjørn-Ola Brasø, Johan Aarthun, Trygve Solsem og Hermann Rosenvinge. 

FULL FART: Her er Johan Lein Ahlin fra Namsos i full fart under 200 meter butterfly. 

FÅR RÅD: Her får Kjetil Heibert råd fra trener Olle Pålsson. De diskuterer også hvordan Kjetil skal nå toppformen til et eventuelt UM. 

HVILEPAUSE: Gjengen ifra Namsos Svømmeklubb hviler seg mellom slagene. Fra venstre: Nikodem Pozarlik, Dina Charlotte Jensen Rønning, Karen Bech, Elin Synnøve Båfjord og June Husby. 

arkiv

NAMSOS: – Kjetil er et av de beste talentene jeg har sett. Han er en av de beste i sin aldersklasse, sier Namsos Svømmeklubbs elitetrener Olle Pålsson.


Mye trening

15-årige Kjetil Heibert fra Namsos trener nesten hver dag i uka og har målet klart.

– Jeg satser på 50 og 100 meter butterfly. Målet mitt er å komme til UM i en av disse, eller begge distansene, sier Heibert.

Når vi spør han om han har lyst til å satse som svømmer på heltid, så svarer han:

– Det vet jeg ikke helt enda. Vi får se hva tiden vil bringe. Det krever mye tid og vilje, så vi får se, sier 16-åringen.

Mange hadde nok gått lei av å trene nesten hver dag i uka, men det synes Heibert bare er moro.

– Da jeg bestemte meg for å satse for fullt for ca. ett år siden var jeg innforstått at det følger med masse treninger. Det krever masse trening og tar masse tid, men det er bare moro, avslutter svømmeren.


– Stort potensial

Elitetrener i Namsos Svømmeklubb, Olle Pålsson sier Kjetil Heibert har et stort potensial.


"Det er bare moro med trening

Kjetil Heibert, namsossvømmer


– Gutten har talentet og treningsviljen som må til for å bli god. Noen ganger setter han seg for høye mål, men han er dedikert og har alt som kreves for å bli en god svømmer, sier Pålsson.


– Dette er moro

Rørvik Svømme & livredningsklubb deltok med 13 svømmere på helgas langbanestart, og de var fornøyde med arrangementet.

– Det er bestandig moro med langbanesesongstart. Vi har med mange svømmere som koser seg her i Oasen, så dette er moro, sier lagleder for svømmegruppa, Kirsti Nygård.


Fornøyde arrangører

Med hele 170 deltakere ble det deltakerrekord i helgas stevne, og det var arrangørene meget fornøyde med.

– I de tidligere årene har vi ligget på cirka 120–130 svømmere, så vi er veldig fornøyde med årets deltakertall, sier Jørgen Bøhle i arrangørgruppa.

Han vil skryte av dyktige medarbeidere som frivillig stiller opp for at klubben kan arrangere slike stevner.

– Uten de 40–50 frivillige som hjelper til som dommere, tidtakere, medaljeutdelere også videre, så ville vi ikke klart å arrangere dette. Jeg vil rette en stor takk til dem, sier Bøhle.


– Bedre enn dugnad

Han sier han foretrekker slike stevner framfor tradisjonelle dugnader.

– Dette er mye bedre enn å selge dopapir, sier Bøhle ogler.

Han sier at dette er med på å drive klubben.

– Vi får inn nok penger til å drive klubben med å arrangere slike stevner, så det er jo både lønnsomt og moro for oss, samt nyttig og morsomt for svømmerne også, avslutter han.