Camilla (20) er finalist i Miss Norway

– Vil vinne konkurransen for pappa

Dersom Camilla De Souza Devik blir Miss Norway, vil hun bruke statusen til å samle inn mest mulig penger til Kreftforeningen.

Flytter heim: Camilla skal flytte tilbake til Otterøya og etter hvert starte på sykepleierutdanninga i Namsos. 

Startet innsamling: Mens faren lå for døden, startet Camilla De Souza Devik (20) innsamling til kreftsaken. – Blir jeg Miss Norway, vil jeg bruke tittelen til å samle inn mest mulig, sier hun. 

TAPTE KAMPEN: Camilla De Souza Devik og faren Peder Devik. 

arkiv

NAMSOS: Søndag kveld fikk 20-åringen gla'meldinga:

– Jeg er en av 17 finalister i Miss Norway, sier Devik.

Hun er halvt norsk og halvt brasiliansk, og vokste opp på Otterøya.

– Jeg føler meg helt norsk – og er stolt namsosing selv om jeg flyttet til Trondheim da jeg var åtte år, slår hun fast.

Ferdighetskonkurranse

Miss Norway har skiftet karakter de siste årene, og har ifølge arrangørene utviklet seg fra å være en ren missekonkurranse til å bli en ferdighetskonkurranse.

– Miss Norway satser på sterke kvinner som står på egne ben. Kvinner som viser at det lønner seg å gjøre en innsats med veldedig arbeide, oppdrag for næringslivet og som positiv rollemodell, skiver de på sin hjemmeside.

Og nettopp veldedighetsarbeid er den sterkeste motivasjonen for at Camilla deltar.

– Jeg meldte meg på Miss Norway i fjor også, men trakk meg fra konkurransen da pappa ble syk, sier 20-åringen.

Mistet faren i kreft

Faren hennes, Peder Devik, fikk påvist svulst på hjernen, og i januar i år sovnet han stille inn i Namsos – bare 50 år gammel.

– Det gikk to og en halv måned fra de avsluttet behandlinga av pappa og til han døde. Undervegs i den tunge tida bestemte jeg meg for å snu motgang til medgang, og startet en innsamlingsaksjon for kreftsaken, forteller Devik.

– Hva syntes pappaen din om at du deltok i Miss Norway?

– Han var engasjert og støttet meg fullt ut. Nå vil jeg vinne konkurransen for pappa, og bruke muligheten jeg får når jeg blir kjent til å samle inn mest mulig penger, sier hun.

Og Devik er godt i gang med innsamlinga.

– Hittil har jeg samlet inn 25.000 kroner via en Facebook-aksjon og ved at jeg oppfordret folk til å gi penger til saken i stedet for blomster i begravelsen.

Men engasjementet stopper ikke der.

– Til helga arrangerer jeg en konsert i Trondheim med mange dyktige artister. Der håper jeg det kommer mye folk.

– En eventuell seier i Miss Norway vil gi deg en plass i Miss Universe-konkurransen?

– Ja, og det gir meg enda større mulighet til å tale varmt for kreftsaken – også internasjonalt. Jeg tror det finnes noe bra i alt som er vondt, og jeg vil bruke min sjanse til å gi folk som rammes av sykdommen muligheten til en verdig behandling, sier Camilla Devik.

Fram mot finalen i Oslo 30. juli skal de 17 finalistene gjennomføre oppdrag i markedsføring og veldedighet, og folket kan stemme fram sin favoritt.

– Disse sms-stemmene teller ti prosent av totalen, og jeg håper mange vil støtte meg. Så langt topper jeg lista, sier 20-åringen som skal flytte tilbake til Otterøya og bosette seg på heimgården.

– Otterøya er en fantastisk plass, og jeg er ei «altmuligdame» som kan fikse det meste. Målet etter hvert er å bli anestesisykepleier, sier Devik.

Men først skal hun altså bli Miss Norway.