Namdalen «eier» Rosenborg-kamp

Daglig leder Tove Moe Dyrhaug i Rosenborg har et ønske foran søndagens toppkamp mellom Rosenborg og Viking.

NAMDALSK KAMP: Når Rosenborg møter Viking søndag vil det være hundrevis av namdalinger på tribunen. 

arkiv

NAMSOS: – Jeg ønsker å se mange namdalinger på denne kampen. Vi ønsker å være et lag for hele regionen, og denne gang har vi ekstra fokus på Namdalen, sier Dyrhaug.

Mange aktiviteter

For tre-fire sesonger siden startet Rosenborg prosjektet «Trøndelag på kamp». Det går ut på at bestemte geografiske områder i Trøndelag får «sin kamp», der blant annet aldersbestemte spillere blir invitert til å ta del i spesielle oppgaver og opplevelser.

Når Rosenborg møter Viking til toppkamp søndag er det Namdalens tur til «å være i fokus». Det gir følgende «rettigheter»:

  • Trøndelag på kamp-billett. Alle som bor i Namdalen får kjøpe rabattert billett, men billetten må bestilles på forhånd.
  • 22 barn i aldersgruppa 7-9 år blir plukket ut til å være maskot og skal følge hver sin spiller inn på banen.
  • Et namdalsk lag i aldersgruppa 13-16 år blir ballhentere.
  • Lag i aldersgruppa 7-12 år får være med på innmarsj på indre bane.
  • Et av lagene som melder seg på får møte en (elere flere) spiller/e etter kampslutt. Det laget som blir trukket ut får gratis inngang på kampen.

– Nytt av året er at vi trekker ut en person stil å ta selfie-portrett med en spiller ute på matta etter kampen. Vi tilstreber å lage et stadig bedre produkt også når det handler om «Trøndelag på kamp», forteller Dyrhaug.

Familieklubb

– Prøver dere gjennom dette i større grad å framstå som en «familieklubb»?

– Det er artig du bruker ordet «familieklubb», for vi ser at familietribunen fort blir fylt opp. Det liker vi. Vi ser også at mange som aldri har vært på kamp før, kommer til Lerkendal gjennom «Trøndelag på kamp»-opplegget. Det gleder oss. For det er viktig å være et lag for hele regionen.

Ser effekt

Hun sier Rosenborg har sett en positiv effekt av årene med «Trøndelag på kamp».

– Ja, uten tvil. Vi får også mange tilbakemeldinger fra foreldre og ledere om at dette er et produkt som blir tatt godt imot.

Rosenborg-lederen sier at de ikke tar lett på oppgaven med å være vertskap for hundrevis av namdalinger.

– Nei, absolutt ikke. Hver mandag evaluerer vi våre arrangement, også hvor godt dette fungerer. Vi ønsker å gjøre litt mer enn det som forventes av oss, sier hun.