Etterlyser «hemmelige» trubadurer

Bindals-sheriffen på jakt

Den for anledninga selvoppnevnte sheriffen i Bindal, Kenneth Wermundsen, er på søk etter trubadurer som kan stille opp på scenen under årets Trubadurfestival.

SHERIFFEN HAR FANGET TO: Etter hvert som selvoppnevnt sheriff Kenneth Wermundsen fanger nye trubadurer, vil de bli gjort offentlig på Trubadurfestivalens Facebook-sider med bilder bak lås og slå. 

arkiv

TERRÅK: – Det er jo slik at du må by litt på deg selv og være litt uhøytidelig enkelte ganger. Da jeg skulle invitere til Trubadurfestival var det dette jeg kom opp med, sier en noe lattermild Kenneth Wermundsen etter å ha blitt konfrontert med sin nye tittel.

Han har laget film som ligger på nett med etterlysing av nye trubadurer, og han har laget en plan for videre promotering av Trubadurfestivalen som går av stabelen 21. mai. Alt med et humoristisk glimt i øyet.

– Vi kan ikke ta alt så veldig alvorlig hele tida. Men formålet med dette stuntet er alvorlig nok, sier han.

Ifølge tradisjonen er en trubadur en omreisende musiker som gjerne både synger og spiller et instrument.

– Det er vi ikke så nøye på. Kan du synge er det bare å slå deg sammen med naboen som spiller tuba eller et annet instrument. Til sammen utgjør det en trubadur god nok for oss.

Lang kveld med musikk

– Vi skal ha en lang kveld med musikk på Terråk Gjestegård. I fjor, som var et prøveår, hadde vi musikk i sju timer sammenhengende. Da klokka ble to på natta, måtte vi gi oss. I år starter vi enda tidligere på kvelden, og skal få til ti timer med musikk, forteller han.

Sist var det ni aktører på scenen i løpet av kvelden.

– Noen spilte og sang alene, andre sammen med venner. Til slutt var alle involvert i samspill med flere – og en periode var vi ganske mange på scenen til enhver tid, sier Wermundsen.

Denne gangen vil han ha med enda flere.

Skaptrubaduren

– Etter hvert kjenner vi mange som spiller eller synger. Men vi vet at det finnes en god del «skaptrubadurer».

Det er de som sitter heime med gitar eller et annet instrument.

– De vi kjenner har vi invitert, men vi vil gjerne ha med dem som aldri står på en scene. Vi har arenaen, godt med instrumenter av mange forskjellige typer – ei fin anledning til å ta med seg sine evner ut av skapet og ut til folket.

Om du kjenner at du kanskje har litt lyst, men ikke tørr, har Wermundsen er godt råd:

– Det er bare å møte opp på Trubadurfestivalen. Når stemninga kommer utover kvelden, er det bare å hive seg ut i det.