Turnstevne samler over 1.100 deltakere

32 år siden forrige gang

Lørdag og søndag blir det turning til tusen i Namsoshallen. For når Namsos arrangerer sitt første barnekretsturnstevne på 32 år, mangler det ikke på deltakere.

GLEDER SEG: Nestleder Liv Nesjan Tranaas (til venstre) og turner Cecilie Thorseth i Namsos Turnforening gleder seg til å være vertskap for 1.100 personer i forbindelse med helgas turnstevne. FOTO: BJØRN TORE NESS 

arkiv

NAMSOS: – Det er 1.103 deltakere totalt. Av disse er det 861 turnere og 101 trenere, så det blir bra med folk, forteller nestleder i Namsos Turnforening, Liv Nesjan Tranaas.

Ikke siden 1984 har Namsos stått som arrangør av dettes stevnet, som er den største samlinga av turnere i Nord-Trøndelag i løpet av ett år.

Fullspekket program

Stevnet arrangeres på lørdag og søndag og foregår i Namsoshallen.

– Hvordan ser programmet ut?

– Opplegget starter med frokost på lørdag morgen. Åpning av turnstevnet vil varaordfører Amund Lein stå for litt senere på formiddagen.

– Deretter går det slag i slag, før klubbene går i gang med oppvisning. På sen ettermiddagstid blir det særtroppene som skal konkurrere, forteller Tranaas.

Tre haller

Det vil foregå aktiviteter i alle tre hallene, slik at folk kan spasere imellom og se det man vil.

– Det blir matservering på løpestripa, det er boder fra de lokale bedriftene rundt omkring, og det blir også salg av turndrakter og utstyr.

– I tillegg skal pensjonist og tidligere turntrener Bjørn Lie være speaker. Han vil garantert bidra til å lage god stemning, tilføyer Tranaas.

Aldersklassene er fra 6 år og oppover til 18 år. Det er 12 lag fra Nord-Trøndelag som deltar og klubber fra blant annet Steinkjer, Rørvik og Verdal vil være til stede.

Stort opplegg

Med over 1.100 påmeldte kan man trygt konstatere at det vil bli folksomt i Namsoshallen.

– Det virker som et stort opplegg?

– Helt klart. Det kommer fire trenere fra Danmark med høyskoleutdanning, og de kan nok bidra med råd og veiledning. Det kan vi takke våre lokale sponsorer for.

Tranaas sier at det også er lagt opp til kveldsaktiviteter for utøverne.

– På lørdagskvelden har vi et opplegg i Oasen, med stupeaktiviteter og diverse andre vannleker.

– Det blir turnverksted og senere på kvelden blir det disko med DJ-Brown og lasershow, sier Tranaas.

Prisutdeling

På søndag er det oppvisning for de særklassen, og stevnet avsluttes med utdeling av medaljer for dem som deltar for første gang, og de som har deltatt tidligere år.

Fra Namsos Turnforening er det 170 deltakere som skal i aksjon.

– Vi ønsker å sende en stor takk til foreldre og foresatte i turnforeninga som stiller opp som frivillige. Uten dem hadde ikke dette vært mulig, avslutter Tranaas.