Viderefører Utheims stil

Mange har omfavnet Eirik Utheims plan for hvordan Rørvik skal framstå på banen. Vikartrener Kjell Harry Dgaslott vil ikke endre på det.

FORTSETTER SOM FØR: Kjell Dagslott er vikartrener for Rørvik, og han ønsker å videreføre spillestilen som avtroppende trener Eirik Utheim har innført. 

NY OPPTUR? Ørjan Moen er trolig tilbake i NIL-troppen etter å ha vært skadet når Blink 2 kommer til Kleppen søndag. 

arkiv

RØRVIK: – Jeg vil videreføre det vi har jobbet med mens Utheim var trener. Jeg har tro på at dette er måten vi skal spille på, sier han innledningsvis.

– Men det skal ikke være noen tvangstrøye at vi skal spille kort med en gang vi har ballen. Vi er tross alt ikke Barcelona og kan spille oss ut fra en hver situasjon med småspill, legger han til.

Vikartrener

Mandag kunngjorde Eirik Utheim og Rørvik IL fotball at to års samarbeid var over. Utheim hadde plan om å gå ut vårsesongen, men en svært travel hverdag gjorde at han så seg nødt til å framskynde avgangen.

I påvente av at Rørvik ILs fotballstyre finner rett person til å overta trenerjobben, skal keepertrener Kjell Harry Dagslott vikariere som sjeftrener.

Han er godt kjent med spillerne, siden han har vært Utheims assistent og keepertrener i to år.

– Jeg har sagt ja til å vikariere i en til to måneder, fram til de har ny trener på plass. Jeg får innstille meg på en periode med litt ekstra bilkjøring, legger han til med et smil.

For bindalsmannen bor i Bindal og jobber som lærer på Berg på Sømna. Det betyr at han kjører nordover på jobb og sørover på trening.

– Det blir fire timer i bil de dagene jeg skal trene Rørvik, men det går bra for en periode. Man er jo innstilt på det.

Sønnen er kaptein

Rørvik framstår mer og mer som hele Ytre Namdal sitt lag. Fire av spillerne er fra Bindal, og nå altså også treneren. Tord Joten er også kaptein på laget, og han er sønn av Dagslott.

– Det er naturlig at de som vil prøve seg litt ekstra som spiller, søker seg til Rørvik, sier han.

Små marginer

Når KIL/Hemne kommer på besøk på Rørvik stadion lørdag, er det møte mellom topplag og et av bunnlagene på tabellen. Men Dagslott tror ikke resultatet er gitt på forhånd.

– Jeg tror bestemt vi haren god sjanse til å vinne kampen. Vi har absolutt ikke hatt marginene med oss i de to første kampene, sier han om resultatet 2-3 og 1-2 mot henholdsvis Charlottenlund og Verdal. Og kampen før det var den utrolig spennende cupkampen mot Åfjord som endte med tap på straffesparkkonkurranse.

– Det er så mye psykologi med i dette spillet, at hadde vi slått Åfjord tror jeg vi hadde stått med full pott i serien. For da hadde vi vært i flyten, sier han.

Blink til Kleppen

Mens Rørvik har to strake tap, har Namsos noe overraskende vunnet begge sine to første kamper i årets 3. divisjon.

Søndag kommer Stjørdals-Blink 2 på besøk til Kleppen. De står med fire poeng, og slo Kolstad sist mandag. Samme lag som Namsos slo i serieåpninga.

Sist helg scoret Karl Ivar Dahle Høstland noe som trolig blir i nærheten av årets mål i Kleppen. Han er opptatt med jobb og kan ikke spille søndag. Også keeper Håkon Dahl er uaktuell. Ørjan Moen er derimot trolig tilbake etter et kort skadeavbrekk. Det samme med Ole Kr. Fjeseth.