Nå kommer den arbeidsomme tida

arkiv

Ukeslutt

Jonas Olsen, journalist


Arbeidslyst kom treng deg på, her skal du motstand finne, er det noen som sier. Og sjeldent har det passet bedre enn akkurat nå. Det samme tenkte jeg rundt samme tid i fjor, og året før, og til og med året før der igjen.

Våren fører med seg en mengde oppgaver som må håndteres, uten at du nødvendigvis har tid, mulighet eller ork til å gjøre noe med det. En av grunnene til at jeg elsker snø, er det at den skjuler alt som må gjøres i hagen når den forsvinner. Plenen må rakes, trær må trimmes og det må kort og greit gjøres en hel del utendørs.

Nå er det jo slik at har du kjøpt deg hus, så da må du ta det ansvaret som følger. I fjor startet jeg et prosjekt som jeg trodde skulle være gjort i en fei, nemlig det å male huset. Fra svart – til hvit. Enden på den visa var at vinteren kom og kun garasjen hadde ikledd seg sin hvite vinterdrakt. Dette arbeidet må jeg da opp og gjøre ferdig nå. Vil jeg klare det, eller kommer jeg og huset til å gå en ny vinter i møte halvvegs påkledd?

Det gjenstår å se, men jeg har trua.

Det stopper for øvrig ikke der. Lista over gjøremål i og rundt huset er lang. Hagen må gjøres noe med, sett bort fra den jevnlige hårklippen den skal gjennom i løpet av sommeren. Vi har planer om å sette opp et gjerde, ordne plattingen, mure opp litt her og litt der, plante noen planter rundt omkring og litt forskjellig annet småsnacks.

Skal jeg tippe vil jeg tro at i hvert fall to av disse gjøremålene vil stå med uforløst sak når sommeren og høsten er over. I mitt naive sinn tenker jeg som regel at det meste lar seg gjøre. Huset kommer til å bli malt i løpet av et par uker og det meste jeg noterer ned på listen min er ting jeg tenker tar en ettermiddag eller i lengste fall et par dager. Jeg kjenner da meg selv såpass godt at det slett ikke vil være tilfelle.

Men nå skal ikke jeg være så voldsomt negativ her jeg sitter og lirer utav meg. Hardt arbeid bygger karakter, har jeg hørt. Det gjenstår nå å se hvor rik jeg blir på karakter, og hvilken type karakter dette i så fall blir når jeg omsider kan si meg ferdig med både hus- og hagearbeid. Slik lista ser ut per i dag kan det bli lenge til vi får det svaret. Kanskje snakk om år.