Rekordstor turnfest

Aldri før har så mange turnere vært samlet i Namsos som i helga. Selv håper Namsos turnforening at de kan ta imot flere medlemmer i framtida.

DELTOK FOR FØRSTE GANG: Turnvenninnene Anna Fuglum Juliussen (til venstre) og Nora Weiseth Sandmo fra Grong har begge vært med på turn i ett år. 

arkiv

SE OPPTAK FRA SØNDAG HER


NAMSOS: Namsos turnforening var i år vertskap for første gang på 25 år for Barnekretsturnstevnet, med 861 turnere fordelt over 12 lag fra hele fylket. Over 1100 utøvere, trenere og ledsagere boltret seg i en stappfull Namsoshall. Vertsforeninga selv utgjorde 111 av dem, mens Rørvik Gym og Turn stilte med 65 utøvere.

– Vi er storfornøyde med hele opplegget. Vi hadde håpet på i hvert fall 600 turnere, så dette har vært et bra stevne, sier nestleder Liv Nesjan Tranaas i hovedkomiteen for stevnet.

Hun og leder Morten Thorseth i hovedkomiteen roser dugnadsånden opp mot avviklinga.

– Det har vært mye arbeid, men også stor entusiasme og pågangsmot. Vi har hatt mange flinke foreldre til å hjelpe oss, og det setter vi stor pris på, sier Thorseth takknemlig.

Barn fra 1.-klasse og oppover deltok i turnstevnet. For grongjentene Anna Fuglum Juliussen og Nora Weiseth Sandmo var det for aller første gang.

– Vi blir litt nervøse, men det går bra. Vi har øvd mye og gledet oss til denne helga, smiler Anna, som ikke klarer å bestemme seg for hva som er artigst av de ulike apparatene.

Begge niåringene, som er med i Namsos turnforening, startet på turn i år. Det har de tenkt å fortsette med.

– Det er artig fordi det er sosialt. Du kan være med venner og sånt, sier Nora.

– Også liker vi å røre på oss. Det er dessuten artig å lære seg nye ting, legger Anna til.


 

– Har for lite plass


Med omkring 170 utøvere er Namsos ei stor turnforening. Nå etterlyser de en basishall, slik at de kan bli enda flere. For på ventelista til å bli med i turnforeninga står det like mange som det er medlemmer. De må fortsette å vente fordi hallkapasiteten er sprengt.

"Flere foreldre har meldt på barna sine da de ble født for å sikre dem plass.

Liv Nesjan Tranaas

Namsos turnforening

– Folk står i årevis på venteliste, fordi vi rett og slett ikke har halltid å tilby. Vi har foreldre som har meldt på barna sine da de ble født for å sikre dem plass, sier Liv Nesjan Tranaas.

– Det er dermed et sterkt ønske fra Namsos turnforening å sette opp en basishall i Namsos. Basistrening er noe alle idretter trenger i bunn, så en slik hall gagner flere. Vi har hørt at andre klubber også er positive til det, fortsetter hun.


Mye arbeid gjenstår


Turnforeninga har jobbet hardt med realiseringa av dette prosjektet. Fortsatt gjenstår det imidlertid mye før en ferdig hall eventuelt er på plass.

– Dette er fortsatt løse tanker og i begynnelsesfasen. Vi har imidlertid gått fra drømmestadiet til å se på mulighetene der det må jobbes mer aktivt for å få realisert det, forklarer Morten Thorseth.

Blant annet har det blitt laget en mulighetsstudie, bestilt av Namsos Idrettsråd, som det skal ses nærmere på.

– Steinkjer har fått det til med sin basishall. Det er hva de har laget som er drømmen her i Namsos også, avslutter Morten Thorseth.


Se bildene fra Barnekretsturnstevnet

Turnglade barn på stevne i Namsoshallen lørdag og søndag.