– Må ivareta kraftkommunene

Senterpartiet vil mandag diskutere NTE-saken med de andre partiene for å finne en løsning som «bedre ivaretar kraft- kommunenes interesser».
arkiv

VERDAL: Det sier partiets gruppeleder i fylkestinget, Tomas Iver Hallem.

Tirsdag samles fylkestinget til et tredagers møte på Stiklestad. Men allerede i dag samles politikerne samme sted for å gjennomføre de siste forberedelsene før møtet.

Må ned

– Jeg vil i løpet av dagen ha møter med samtlige gruppeledere for å se på muligheter til å justere ned at folketallet skal telle 75 prosent. Jeg synes det er litt for høyt, sier Hallem.

– Jeg har hele tida vært opptatt av at vi må ivareta kraftkommunenes interesser på en bedre måte. De må få kompensert for de naturinngrepene og de ulempene det fører med seg, legger han til og viser til at fylkeskommunen også har trukket konsesjonsavgift fra flere kraftkommuner de siste åra.

Trekkes tilbake

– Vi ser jo at kompensasjonsordningene til kraftkommunene stadig trekkes tilbake. Fylkeskommunen har også bidratt til det når de har beholdt den delen av konsesjonskraft som kommunene ikke har klart å utnytte, sier han.