Fratatt over 25.000 stemmer i The Stream

– Folk har vært litt ivrige

Grannes ble i likhet med mange andre deltakere før helga fratatt flere tusen stemmer i TV 2 konkurransen The Stream. Nok en gang er det avdekket stemmejuks i den nye satsinga til tv-kanalen.

Mistet stemmer: Grannes med Ronny Grannes i front mistet over 25.000 stemmer før helga. De ligger likevel på en foreløpig femteplass i konkurransen The Stream. 

The Stream: Slik så resultatlista ut før helga. 

arkiv

NAMSOS: I forrige uke så det ut til å være Namsos-dominans blant artistene med flest stemmer så langt i konkurransen The Stream, men nok en gang er det blitt oppdaget stemmejuks.

Tidligere i vinter ble det mye oppmerksomhet rundt Kent Aune som ble fratatt flere tusen stemmer i TV 2s nye satsing, da det viste seg at produsentene av konkurransen hadde unngått å se et smutthull i stemmegivninga. Det var altså mulig å la avspillinga gå på repeat og det gikk også an å åpne flere nettleserfaner og gjøre det samme slik at antall strømminger ble mangedoblet.

Produsentene var raske med å fortelle at de hadde fikset problemet, men nå har det samme skjedd igjen, og nok en gang er det flere deltakere fra Namsos som har mistet stemmer.

Foruten Grannes har både Willys Wonderland og Beast of Bourbon, som begge ble ukevinner hver sin uke, blitt fratatt flere tusen stemmer samt ukesvinnertittelen.


 • LES OGSÅ:

  Nytt Namsos-band til topps i «The Stream»

  – Vi skjønner ingenting

  Medlemmene i Beast of Bourbon er denne ukes vinnere i TV2-programmet «The Stream».


De artistene som ligger på topp 100-lista når kalenderen viser 1. mai er videre til neste rundt i Oslo hvor de skal spille for de tre plateselskapene Universal, Sony og Warner som etter hvert signerer tre artister hver som de tar med seg inn i finalerundene.


Beklagelig

– Vi fant før helga ut at det var en del strømminger som kom via utleieservere i utlandet som var blitt satt til å strømme låter kontinuerlig på repeat. Det er utenfor poenget vi ønsker i denne konkurransen. Poenget er at de videoene som fysisk er blitt sett mest skal gå videre, sier assisterende kommunikasjonssjef i TV 2, Bjarne Laastad jr.

 • LES OGSÅ:

  Ukesvinner i «The Stream»

  Willys Wonderland fra Namsos er ukesvinner i strømmekonkurransen «The Stream» på TV 2 – og slår spesielt godt an i Brasil og Syria.

– Er ikke dette noe dere kan sette en konkret stopper for?

– Vi har satt opp noen sperrer som går på at det kun er mulig å strømme en video et visst antall ganger i løpet av en dag, men dette med å leie seg en server i utlandet er en mulighet som finnes der ute, og jeg er usikker på om vi kan stoppe det helt. Det vi kan gjøre derimot er å nedjustere antall strømminger, for det er ganske lett å se antall stemmer som er kommet fra en slik server, og vi er jevnlig inne og analyserer stemmene, Stort sett hver uke, sier Laastad jr.

– Kan dere se hvem det er som har jukset på dette viset?


Skal være rettferdig

– Vi er opptatte at konkurransen skal være rettferdig, og det klarer vi å opprettholde ved at vi følger med og nedjusterer stemmene. Vi har ingen mistanker om at det er bandene selv som er ansvarlige for stemmejukset, og det er ikke så viktig for oss hvem det er som gjør dette, bare vi får justert og ordnet opp i det, sier Laastad jr.


" Vi har levd ei uke lykkelige som ukevinnere, men for oss gjorde det ingenting å miste de stemmene.

Tor Moltu, Beast of Bourbon


– Det er et poeng å nevne at det er et fåtall stemmer som er gitt via disse utleieserverne og at stort sett alle stemmene som kommer inn er 100 prosent ekte, legger han til.


 • LES OGSÅ:

  Måtte nedjustere antall strømminger

  Stemmetrøbbel i TV 2-konkurranse

  Kent Aune trodde han lå på andreplass så langt i TV 2 nye musikkonkurranse «The stream». Det viste seg å bli en kortvarig glede.


I forrige uke seilet Grannes opp til å bli ukevinnere med nesten 50.000 stemmer, eller strømminger av låten «Eksplosiv kjemi». De ble fratatt rundt 25.000 stemmer men ligger likevel på en femteplass i skrivende stund.

– Jeg synes kanskje vi har blitt straffet litt vel hardt, men konkurransen skal være rettferdig. Det ser ut til at vi har fans som vil oss godt, kanskje for godt, og det er jo litt kult å tenke på, sier Ronny Grannes, frontfigur i Grannes.

– Hva tenker du om at TV 2 sist gang sa at det ikke skulle være mulig å jukse, men så skjer dette igjen?

– Det tror jeg ikke de vil få kontroll over. Er du flink med data får du til det du vil, tror Grannes.


Gjør ingenting

– Vi har egentlig ikke tenkt så mye over det. Har det skjedd juks, så må det rettes opp i. Vi har ikke noe med det, så dette er utenfor vår rekkevidde, sier Tor Moltu i Beast of Bourbon.

– Vi har levd ei uke lykkelige som ukevinnere, men for oss gjorde det ingenting å miste de stemmene. At vi i det hele tatt meldte oss på var for moro skyld, forteller Moltu og legger til at det var rundt 16.000 stemmer som forsvant, men at rett skal være rett.