Byr på palmesus og karibisk puls

Temperaturen inne i Kulturhuset i Namsos vil stige betraktelig torsdag kveld når Nordic Carribean Orchestra spiller opp rytmer som hører til i sørligere strøk.

Nordic Caribbean Orchestra: Bakerst fra venstre: Efrain Toro, Anders Bast, Jan- Olof Oscarsson, Morten Krogstad, Kåre Kolve og Tomas Nyqvist. Foran fra venstre: Morten Schrøder, Espen Berg, Elisabeth Fossan, Sergio Gonsalez og Sturla Hauge Nilsen. 

arkiv

NAMSOS: Musikk i Nord-Trøndelag og naboorganisasjonen Estrad Norr i Jamtland, har gått sammen i et prosjekt som har fått navnet Nordic Carribean Orchestra. En rekke rutinerte musikere har slått sammen kreftene for å gi publikum en smak av tropisk varme og karibisk puls. Førstkommende torsdag tar de turen til Namsos.

Helt nytt

– Nordic Carribean Orchestra er et splitter nytt prosjekt, og fasiten kjenner vi ikke. Men et par ting vet vi. For det første kommer du til å se det som skjer. Pekka Stokke, en av landets mest kjente lysdesignere, har sagt ja til å gjøre det han er best på. Og så vet vi at vi har samlet noen av de beste folkene fra ulike musikalske miljø, forteller Musikk i Nord-Trøndelag og Estrad Norr i ei pressemelding til Namdalsavisa.

Med seg har de også fått Efrain Toro, født i Puerto Rico og kjent som en av de mest allsidige og raffinerte perkusjonister i verden.

Stikkordene for konserten er karibiske rytmer, sterke solister, sang, salsa, latin og jazz.

– Men om du lukter barnålene og kjenner suset av furuskogen over rytmene, er vel fra nå av strengt tatt opp til deg, heter det videre i pressemeldinga.

Hele 13 musikere skal sammen ta publikum med til sørligere strøk og få dem til å glemme sur vind og alt som har med trønderk vær å gjøre.

Seminar

28. april blir det trommeseminar i NTE Arena med Toro.

– Efrain er en unik kapasitet på latinrytmisk musikk internasjonalt, med ei omfattende merittliste, skriver de videre i pressemeldinga.

Turnelista ser slik ut:

27. 04: Kime, Stjørdal

28.04: NTE Arena, Namsos

29.04: Akset, Inderøy

30.04: Dokkhuset Trondheim