Kolvereidelever på NA-besøk

Fra spøk til virkelighet

Sjuendeklassingene ved Kolvereid skole ble lurt trill rundt av læreren 1. april. Tirsdag fikk de plaster på såret – i form av en journalistdag i NA.

DRØMMEDAG: Sjuendeklassingene ved Kolvereid skole fikk omvisning og innføring i avisjobbing av NA-redaktør Kim Riseth da de gjestet Namdalshagen tirsdag. Det falt i smak hos elevene – som også selv fikk prøve seg som journalister.FOTO: BJØRN TORE NESS 

LUR: Lærer Kristine Sverdrup hadde lagt sjela si i å lure 7. klassen 1. april.  Foto: Sturla Nordbøe

VINNERE?: Her tror fortsatt de 28 sjuendeklassingene at de har vunnet premien, til høyre lærer Kristine Sverdrup og assistent Tina Austnes. 

arkiv

NAMSOS: Lærer Kristine Sverdrup fikk litt vondt av elevene da hun arrangerte snømannkonkurranse for sjuendeklassingene fredag 1. april.

Premien for å lage Namdalens høyeste snømann var en journalistdag I NA. Og elevene – de gikk fem på. Resultatet ble en 2,7 meter høy snømann.

Les mer:

Lurt trill rundt av læreren

– Dårlig gjort, ropte 28 sjuendeklassinger lattermildt da lærer Kristine Sverdrup avslørte at hun hadde brukt NA til å lure dem trill rundt på 1. april.

 

Ble invitert til Namsos


– Samtlige 28 elever jobbet hvert sekund av alle friminuttene den dagen for å vinne «konkurransen», forteller Sverdrup – som fikk hele klassen etter seg da hun avslørte aprilspøken.

NA-redaktør Kim Riseth mente imidlertid saken med 7. klasse på Kolvereid var så artig at han like gjerne inviterte hele gjengen på besøk til redaksjonen i Namsos.

"En kjempeartig dag. Det har vært spennende å se hvordan man lager ei avis.

Tonje Heimsnes

7.-klasseelev ved Kolvereid skole


– En kjempeartig dag


Tirsdag møtte en spent og forventningsfull gjeng ytternamdalinger opp i lokalene i Namdalshagen. Der fikk de både omvisning og innføring i hvordan det jobbes i redaksjonen – før elevene selv fikk prøve seg som journalister.

– En kjempeartig dag. Det har vært spennende å se hvordan man lager ei avis. Vi har lært veldig mye, og synes det er gøy å gjøre noe annet enn å sitte på skolebenken, fastslår Tonje Heimsnes, mens medelevene Tormund Klingen, Emilie Wahl og Jonas Sørenmo nikker enig.

Gjengen på fire synes det var ekstra stas at de fikk prøve å skrive egne artikler.

– Vi har vært på Namsos barneskole og intervjuet elevene der om temaet fysisk aktivitet. Det var veldig lærerikt, sier Tonje Heimsnes – som etter besøket hos NA vurderer en framtid som journalist.

– Det var i hvert fall mye artigere enn jeg hadde trodd, mener hun.


Lærerikt


Lærer Kristine Sverdrup mener elevene har hatt godt utbytte av besøket i NA-redaksjonen.

– Jeg synes det var utrolig flott gjort av NA å invitere oss hit, og det er ingen tvil om at elevene har kost seg masse.

PS: Denne saken er skrevet av elevene fra Kolvereid:

Leka skole ble nummer to i aviskonkurransen

6. og 7. klasse ved Leka skole ble nummer 2 i finalen i Avis i skolen.