Frekkheten snart på gata

Årets russeavis ved Olav Duun videregående skole i Namsos er snart å få kjøpt på et gatehjørne nær deg.

FREKKHETEN: Rykende fersk fra trykkeriet er russeredaktør Martine Torstad Arnø klar til å sende årets utgave av Frekkheten ut på gata. 

arkiv

NAMSOS: – Det ble hektisk i innspurten, men alt i alt er vi godt fornøyd med årets avis, sier russeredaktør Martine Torstad Arnø.

Frekkheten er kanskje ikke så veldig frekk i år, faktisk ganske pyntelig og informativ uten å bli kjedelig av den grunn.

– Vi har valgt å bruke ganske mye plass på alt det positive russen er med på, ikke for å skryte av oss selv, men for å vise at det nytter å engasjere seg, sier redaktøren.

Blant annet har årets russ samlet inn nesten 150.000 kroner til veldedige formål.


Rektor har bidratt


Som vanlig er alle i årets rød- og blårusskull behørig omtalt og presentert.

Russepresident Kristin Lona Hansen har samhold og inkludering som sentrale tema i sin oppsummering av tre års skolegang.

Ellers kan du lese om russekickoff i Åre. Årets russehoroskop er selvsagt med. Rektor Steinar Lio takker årets kull for godt samarbeid, og russelegen kommer med en «moralsk pekefinger» før feiringa drar i gang for alvor.

 Avisa er trykt i 600 eksemplarer, slik at du skal ikke vente for lenge hvis du vil sikre deg et eksemplar og samtidig støtte «Lene Maria for rent vann».

Neste uke

– Løssalgsprisen er 50 kroner, men det er selvsagt lov å betale mer, pengene går jo til noen som virkelig trenger dem, smiler redaktøren.

– Når kommer avisa på gata?

– Planen er å starte salget rett etter russedåpen til helga.

– Hvor kan folk finne den?

– Vi skal selge den her på skolen, og det blir også noen salgsframstøt i sentrum i løpet av mai, det er bare å se etter russ med en bunke aviser under armene, sier hun.