Halvt overhalling byr på romantisk aften

Ola Marius Ryan har fordypet seg i musikken til Paul Okkenhaug, Edvard Fliflet Bræin og Geirr Tveitt, og inviterer til en romantisk aften i Ranem kirke.

Kirkekonsert: Ola Marius Ryan inviterer til kirkekonsert i Ranem kirke førstkommende torsdag. 

arkiv

OVERHALLA: Torsdag 28. april er det klart for romansekonsert i Ranem kirke med tenor Ola Marius Ryan og pianist Tormod Lånkan. Konserten har fått tittelen «Dagen Kverv», og på programmet står musikk av Paul Okkenhaug, Edvard Fliflet Bræin og Geirr Tveitt.

– Jeg fikk stipend av Nord- Trøndelag fylkeskommune i 2012 for å fordype meg i denne musikken, og gleder meg veldig til å endelig presentere resultatet for folk i Nord-Trøndelag, sier Ryan.

– Det er veldig fascinerende når du begynner å lese om Okkenhaugs liv og virke. En ting er den flotte musikken hans. Noe annet er den rausheten og gjestfriheten vi fant på Okkenhaug-gården. Kunstnere kom hit fra alle kanter av landet og fikk bo i Tørkhuset på gården. Her fant de ro og inspirasjon til å arbeide med verkene sine, fortetter han.

I løpet av konserten skal Ryan blant annet synge flere sanger med tekster av dikteren Louis Kvalstad fra Skage i Overhalla.

– Siden vi skal gjøre flere sanger til tekst av Kvalstad og siden jeg selv er halvt overhalling, var det naturlig for meg å ta med denne konserten til Overhalla, sier Ryan.