Vil vente ett år med NTE-overtakelse

Fylkesråd Anne Marit Mevassvik mener det er best å vente med NTE-overtakelse på grunn av den store uenigheten mellom kommunene.

VIL VENTE: Fylkesrådsleder i Nord-Trøndelag, Anne Marit Mevassvik mener det er best å vente i ett år før NTE overtas av kommunene. 

arkiv

Trønder-Avisa.

På grunn av den store uenigheten det har vært mellom de store Innherreds-kommunene og Namdalen med kraftkommunene i front, foreslår nå Mevassvik at fylketinget utsetter den formelle overtakelsen av selskapet til april 2017.

- Sett i lys av de uenigheter som allerede har oppstått, tror jeg det er nødvendig at fylkeskommunen tar den ledende rollen for å få alle formaliteter i orden før overtakelsen, sier Anne Marit Mevassvik til Trønder-Avisa.

Les også:

Ap med innstilling om NTE-deling

Ap ble enige om NTE

Representantskapet i N-T Ap sender ei enstemmig innstilling til fylkestinget. Men et benkeforslag fra Verdal Ap, hvor kommunenes innbyggertall skulle vektlegges i større grad ved fordeling av eier- skapet i NTE, var nær ved å få flertall.

Mevassvik mener at kommunene ikke har noe annet valg enn å legge stridighetene bak seg, og aksepterer det vedtaket som kommer når fylkestinget behandler saken torsdag.

- Jeg tror det vil være ødeleggende for både framtidig samarbeidsklima blant eierne og ikke minst selskapet, hvis interne uenigheter skal diskuteres i full offentlighet i lang til, sier Mevassvik til avisa.


Les også:

Einar og Magnar Namsvatn måtte forlate gård og grunn for NTE

– Skammelig å oppføre seg sånn

Den tidligere ordføreren i Røyrvik er provosert over grådigheten til de største kommunene i fylket.

Les også: