Danser på Svartfjellet

Elever fra Høknes ungdomsskole tar markeringa av Dansens dag helt ut. De tar med seg danseskoene opp på Svartfjellet.

Fjelldansere: I fjor danset elevene på byfjellet Klompen. I år tar de dansen litt lenger opp i høyden. 

arkiv

NAMSOS: Fredag 29. april er den internasjonale Dansens dag. I 1982 etablerte International Dance Committee ITI, Unesco, den internasjonale Dansens dag som en markering av all dans.

Torsdag kveld er det som kjent markering i borggården utenfor Kulturhuset i Namsos, men fredag formiddag har en gjeng danseglade elever i niendeklasse ved Høknes ungdomsskole bestemt seg for å gjøre noe litt utenom det vanlige.

I fjor danset de seg opp på byfjellet Klompen, men i år tøyer de strikket litt lengre. Hele niendetrinn ved skolen tar med seg danseskoene opp på Svartfjellet, 245 meter over havet, og skal gi morgenfriske turgåere litt ekstra valuta for trimturen. De skal danse en såkalt flashmob, som skal danses over hele Norge denne dagen.